28.10.2007← Takaisin

Palander laski kolmanneksi Söldenissä

Kalle Palander täydensi alppiviikonlopun suomalaismenestystä sijoittumalla kolmanneksi Söldenin avauskilpailussa.

Ensimmäisenä Söldenin suurpujotteluradalle päässyt Kalle Palander lähti toisella kierroksella kuromaan umpeen 0,20 sekunnin eroa johtavaan USAn Ted Ligetyyn. Ensimmäiseen laskuunsa Palander oli tyytyväinen, vaikka törmäsikin rajusti kymmenenteen portti radan alkuosassa. Tälli oli kova, kisapukukin meni polvesta rikki.

- Törmäys ei vienyt aikaa, mutta säikähdin aika lailla. Loppu tulikin sitten tosi hyvin, olen aina ollut nopea Söldenin lopussa. Siinä taisin ottaa Ligetyn väliajassa tekemää rakoa kiinni, kommentoi Palander hymyssä suin ensimmäistä kierrosta.

Palander päätyi lopulta sijalle kolme 0,39 sekuntia ykkösestä. Täydet pisteet suurpujottelun avauskisasta otti Norjan Aksel Lund Svindal ajalla 2.17.87 USAn Ted Ligety toinen 0,32 sekuntia voittajaa perässä.

Ensimmäistä kertaa Söldenissä laskenut Marcus Sandell ei tiennyt, mitä odottaa starttiportilla. Tämä aiheutti ehkä normaalia enemmän jännitystä. Radan yläosan lumi oli liukasta, ja Sandell tippui vähän ajolinjalta ja oli käännöksistä myöhässä. Loppu sujui Palanderin tapaan hyvin myös Sandellilta ja hän lähtikin toiselle kierrokselle sijalta 29. vajaat kolme sekuntia Ligetyn perässä. Ensimmäisen kierroksen aikaerot venyivät suuriksi kärkikolmikon takana.

- Radassa oli aika paljon jo hakkaumaa, kun laskin. Toiselle kierrokselle on tosi hauska lähteä tykittämään täysillä, pääsen lähes puhtaalle baanalle, mietti Sandell taktiikkaa seuraavaan laskuun.

Toinen lasku ei sujunut Sandellilta odotusten mukaisesti ja lopulta hän päätyi sijalle 26. ajalla 2.20.77.

- Ihan ok sijoitus ensimmäisestä kisasta, mutta parempaakin oli tarjolla, kommentoi Sandell hieman vaisuna.

Alppimaajoukkueen muut edustajat Jukka Leino ja Jukka Rajala eivät selviytyneet toiselle kierrokselle. Sijalle 54. päätynyt Rajala teki raskaalla radalla paljon virheitä ja jäi kärjestä 4,54 sekuntia. Rajala ei kuitenkaan suostunut ”heittämään kirvestä kaivoon” kauden ollessa vasta aivan alussa.

Juuri ennen omaa starttiaan Jukka Leino jäi jumiin hissiin sen pysähdyttyä lähes 20 minuutiksi. Lähtöportille tuli kiire, mutta huonoa laskua Leino ei suostunut laittamaan hissisekoilun piikkiin. Kokonaisuudessaan lasku oli ponneton. Leinon sijoitukseksi jäi 56. ja aikaero kärkeen kasvoi 4,86 sekuntiin.

Seuraavan kerran alppihiihdon maailmancupin pisteistä kilpaillaan Suomen Levillä 10.–11. marraskuuta, jolloin avataan pujottelucup.