12.12.2004← Takaisin

Palander kuudes Val d’Iseren suurpujottelussa

Suomen Kalle Palander laski sunnuntaina kisatussa Val d’Iseren suurpujottelussa kuudenneksi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen 14. ollut Palander taisteli toisella kierroksella hienosti ja kohenteli asemiaan nousten lopputuloksissa kahdeksan sijaa ylemmäs. Hienosta noususta huolimatta Palander ei ollut tyytyväinen kisan kulkuun.

- Kisa oli tehty suoraan syöksylakijoille. Vaikeeta, ja radan merkkaus oli todella huono, Palander kuvaili kisan jälkeen.

Kisan voittoon laski USA:n Bode Miller, joka johti kisaa alusta loppuun asti. Toiseksi sijoittunut Norjan vanha konkari Lasse Kjus jäi Milleristä 29 sadasosaa. Kolmanneksi kovinta vauhtia yllä pitänyt Itävallan Hermann Maier jäi Milleristä reilut kolme sekunnin kymmenystä. Neljänneksi tuli Italian Davide Simonicelli.

Palanderin eteen viidenneksi kiilasi myös Italiasta kotoisin oleva Mirko Deflorian. Viime viikolla myös Levin Eurooppa-cupeissa mukana ollut, ja molemmat kisat voittanut Deflorian teki Palanderin tapaan upean nousun toisella kierroksella ja päätyi siis lopputuloksissa sijalle 5.

Muut suomalaiset, Sami Uotila, Jouni Kaitala ja Jukka Rajala eivät selviytyneet kisassa toiselle kierrokselle. Sami Uotila oli lopputuloksissa 43., Jouni Kaitala 58. ja Jukka Rajala 62.

Huomenna kausi jatkuu pujottelun merkeissä.