Uutisen päiväys

27.10.2007← Takaisin

Palander haluaa voittaa sunnuntaina

    Miesten alppimaajoukkueen tavoitteet ovat kovat aiempiin vuosiin verrattuna, mutta myös joukkueen tahto ja taito ovat vaadittavalla tasolla.

     

    Kalle Palander ei enää kanna huolta puolentoista vuoden takaisesta loukkaantumisestaan. Viime vuonna Söldenin kisan peruuntuminen antoi Palanderille lisäaikaa kuntoutumiseen, mutta nyt kivut ovat poissa ja kauden avauksen kynnyksellä edessä on eri tilanne kuin vuotta aikaisemmin.

     

    - Kaikki paikat ovat kunnossa ja haluan päästä jo kisarinteeseen. Olen tyytyväinen välineisiin ja tallilta saamaani tukeen, jotta kaikki välineet uusia monoja myöten saatiin toimiviksi. Sunnuntain kisasta tavoitteena on voitto, kommentoi Palander fiilistään MC-avauksen lehdistötilaisuudessa.

     

    Suomen joukkueen tasaisuus on nostettu tänä syksynä esille, mutta muiden laskijoiden arviot kunnostaan ovat suomalaisen tavan mukaan nöyriä. Ensimmäistä kertaa Söldenin maailmancupissa laskeva Marcus Sandell asetti tavoitteet toiselle kierrokselle.  

     

    - Tiimihenki on ollut tosi kova ja sitä kautta on hyvä fiilis lähteä laskemaan. Ruopan Jonnen kaatuminen ja kilpailusta vetäytyminen tosin vaikutti koko joukkueeseen, kertasi Sandell viikon tapahtumia.

     

    Miesten joukkueen monipuolinen panostus alppihiihdon eri lajeihin on muuttanut urheilijoiden painotuksia. Lähes yksinomaan pujotteluspesialistina tunnettu Jukka Leino kertoo taistelleensa alusta asti paikasta maailmancup-kauden avauksessa, vaikka kyseessä onkin suurpujottelu. Tärkeitä cupin pisteitä lähdetään hakemaan ensimmäisestä kisasta lähtien.

     

    Neljäs edustaja Jukka Rajala ei pidä itseään täytemiehenä, vaan taistelee paikasta toisella kierroksella. Viime viikosta lähtien fiilis- ja kuntokäyrät ovat olleet nousevia, vaikka Rajala onkin kärsinyt pienestä flunssasta.

     

    Miesten alppiavaus lasketaan sunnuntaina klo 9.45 alkaen paikallista aikaa. Toinen kierros starttaa klo 12.45.