Uutisen päiväys

15.9.2007← Takaisin

Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynänen johtaa kesäyhdistettyä mäen jälkeen

OH:n Janne Ryynänen johtaa yhdistetyn SM-kilpailua mäkiosuuden jälkeen. Lahdessa käytävässä kilpailussa Lieksan Jaakko Tallus on toisena ja KEV:n Lauri Asikainen kolmantena.

Yhdistetyn kesäsprintti jakaantui kahdelle päivälle, kun sade ja tuuli piiskasivat lauantaina Lahden HS130 mäkeä ja hyppyosuus oli siirrettävä iltapäivälle. Mäkiosuuden paras oli Ounasvaaran Janne Ryynänen, joka hyppäsi 122 metriä ja keräsi 124,8 pistettä. Se antaa hänelle hiihto-osuudelle 27 sekunnin eron 118,5 metriä hypänneeseen Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallukseen. Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen hyppäsi 113,5 metriä ja lähtee hiihtoon 1.11 Ryynäsen perässä. Vain viisi sekuntia Asikaisesta starttaa 7,5 km:n rullahiihtomatkalle Hannu Manninen, joka hyppäsi 112 metriä ja keräsi 105,8 pistettä. Viidentenä starttaa toinen kova hiihtäjä, Jyväskylän Hiihtoseuran Antti Kuisma. Hänen hyppynsä kantoi 104.5 metriä. Kuismalla takamatka Manniseen on 1.02.

Yhdistetyn kesäsprintin Suomen-mestaruudet ratkaistaan sunnuntaina klo 10 alkavalla rullahiihto-osuudella. Kilpailupaikka on Hollolassa Hälvälän rullahiihto(ampumahiihto)radalla.