Uutisen päiväys

16.11.2007← Takaisin

Ounasvaara valmistautuu EC-pujotteluun

    Rovaniemen Ounasvaaralla valmistaudutaan hiihtokauden avaukseen kisajärjestelyin. Naisten Eurooppa-cupin pujottelukilpailut lasketaan Tottorakalla 27.–28.11.2007.


    Ounasvaaran Tottorakalla lumetus on käynnistynyt ja valmistelut kilpailurinteen kuntoon saattamiseksi ovat täydessä vauhdissa. Sääennusteiden mukaan ilma pysyy pakkasella ja viikon loppuun mennessä kilpailurinteeseen saadaankin lähes riittävä lumipeite.

     

    - Kilpailun järjestelyrutiineihin kuuluva lumikontrolli tehdään keskiviikkona 21.11., jolloin rinteessä tulee olla riittävästi lunta. Tuolloin meidän järjestäjien on myös vakuutettava, että olosuhteet ovat suotuisat rinteen jäädyttämiseen sekä kilpailun läpiviemiseen, kertoo Petri Tuomikoski järjestelytoimikunnasta.

     

    Ensiviikon alusta lähtien kilpailurinnettä rakennetaan ja huolletaan päivittäin ennen itse kisatapahtumaa. Myös muut kilpailunjärjestelyt ovat aikataulussa. Organisaatio kasvaa tapahtumapäivien lähestyessä ollen kisojen aikana noin 100 henkilön vahvuinen. Suurin osa työntekijöistä on vapaaehtoisia.

     

    Ounasvaaran pujottelukilpailut jatkavat naisten Eurooppa-cupia Saksan Neuss-Bottropin sisähallissa laskettujen EC-pujottelujen jälkeen. Mukana Rovaniemen kilpailuissa on noin 100 kilpailijaa ja he edustavat 16 eri kansallisuutta. Suomen väreissä kisassa laskevat Eurooppa-cup-joukkueen Jessica Honkosen ja Tii-Maria Romarin lisäksi Suomen Hiihtoliiton alainen valmennusryhmä Tehotytöt.

     

    Rovaniemen pujottelukilpailu on osa Eurooppa-cupin Suomen kiertuetta. Levi isännöi EC-suurpujotteluosakilpailuja 24.–25.11.2007. Kiertuetyyppinen yhteistyö kilpailunjärjestämisessä on suuri etu, sillä useammat kilpailut houkuttelevat joukkueita osallistumaan Pohjois-Euroopan kilpailuihin.

     

    Rovaniemen osakilpailut avataan maanantaina 26.11. Sampokeskuksessa klo 18 alkaen. Tuolloin arvotaan myös kuuman ryhmän kilpailunumerot 27.11. kilpailuun. Tilaisuudessa vierailee joulupukki.

     

    Tiistaina 27.11. pujottelun ensimmäinen kierros lasketaan klo 10 ja toinen kierros klo 13. Keskiviikon osakilpailussa noudatetaan samaa aikataulua.