Uutisen päiväys

11.2.2009← Takaisin

Ongelmallinen keli häiritsi mäkihyppääjiä Saksassa – Harri Olli 7:s

Klingenthalin mäkikisassa Harri Olli oli parhaana suomalaisena 7:s. Kisan voiton vei odotetusti Itävallan Gregor Schlierenzauer. Hän otti samalla historiallisen kuudennen peräkkäisen osakilpailuvoittonsa. Kisan toinen oli Norjan Anders Jacobsen, kun Itävallan Wolfgang Loitzl oli kolmas.

Muista mäkikotkista Matti Hautamäki oli 17:s, Kalle Keituri 24:s, Tami Kiuru 30:s, Kai Kovaljeff 48:s ja Ville Larinto 57:s.

Huonon sään takia kisan alkua siirrettiin useita kertoja ja karsinnat peruttiin. Lumipyryn lakattua kisa päästiin käynnistämään paremmissa olosuhteissa, vaikka tuulella olikin vaikutusta kisan kulkuun.
Viidennestä MM-kisapaikasta kamppailevat Kiuru ja Kovaljeff hyppäsivät tänään kohtalaisesti. Kiuru ponkaisi avauskierroksella 123,5 metriä, kun Kovaljeff hyppäsi 113 metriä. Kovaljeff valitettavasti tippui toiselta kierrokselta, mutta Kiuru oli kierroksen 25:s.
Keituri ilahdutti suomalaisyleisöä 123,5 metrin hypyllään. Vaikean kisaviikonlopun jälkeen suomalainen oli hienosti avauskierroksen 19:s.

Mäkikonkari Hautamäki liiteli 123 metriä (kierroksen 20:s). Olli hyppäsi 124,5 metriä, jolla hän oli 13:s. Larinto ponkaisi ainoastaan 105,5 metriä, eikä hänelläkään ollut asiaa toiselle kierrokselle. Kierroksen ykkösnimi oli Norjan Jacobsen, joka räväytti 135 metriä.

”Villellä oli tänään hankala päivä, koska myös harjoituskierroksella oli ongelmia. Täytyy jutella kaverin kanssa, että mistä kiikasti. En ole kuitenkaan huolissani, koska Villehän hyppäsi Willingenissä huikeita hyppyjä ”, päävalmentaja Janne Väätäinen kommentoi.

Lumisade alkoi uudestaan

Mäkikilpailu jatkui pienen tauon jälkeen, vaikka aikaisemmin puhuttiin kisan typistyvän yhteen kierrokseen. Keskiviikon toiselle kierrokselle jännitystä toi uudestaan alkanut lumisade.
Kiuru hyppäsi toisella kierroksella 115 metriä, kun Hautamäen hyppy kantoi 124 metriä. Keituri ponkaisi 119 metriä. Olli oli jälleen paras suomalainen, hypäten hienosti 131 metriä.
Maailmancupia johtava Schlierenzauer on hurjassa hyppykunnossa. Itävaltalainen hyppäsi peräti 135 metriä, ottaen niukan voiton. Kisan toiseksi jäänyt Jacobsen ponkaisi 131 metriä. Loitzl hyppäsi 130,5 metriä.
”Matti hyppäsi tasaisesti ja Harrikin onnistui erittäin hyvin. Kallelta selkeä parannus viime viikonloppuun verrattuna. Tamikin sai onneksi edes sen yhden pisteen”, Väätäinen totesi hyväntuulisena.
”Jos ajattelee aamua ja iltapäivää, niin onneksi keli muuttui. Päästiin kisaamaan hieno kilpailu, ja täällähän oli mukavasti katsojia. Poikien hyppäämisen taso on hyvää, vaikka olisimme ansainneet enemmän. Olen tyytyväinen poikiin, enkä voi vaatia heiltä enempää. Tulevana viikonloppuna hypätään taas erilaisissa maisemissa, jonne lähdemme kisaamaan positiivisin mielin”, Väätäinen lisäsi.
Mäkihypyn maailmancup jatkuu 14.–15.2. Saksan Oberstdorfin lentomäessä.
Tulokset 11.2.: 1. Gregor Schlierenzauer AUT 261,2 pistettä, 2. Anders Jacobsen NOR -0,9, 3. Wolfgang Loitzl AUT -4,1, 4. Martin Schmitt GER -13,5, 5. Andreas Küttel SUI -20,1, 6. Simon Ammann SUI -22,3, 7. Harri Olli -22,8 … 17. Matti Hautamäki -40,6, 24. Kalle Keituri -50,7, 30. Tami Kiuru -61,4

Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.com