Uutisen päiväys

16.3.2005← Takaisin

Olympiavoittaja Ales Valenta ei kilpaile Rukalla

Tshekin kultamitalitoivo, hyppyjen olympiavoittaja Ales Valenta ei osallistu Rukalla järjestettäviin MM-kilpailuihin. Valenta loukkasi selkänsä tiistain harjoituksissa, ja hän lentää kotimaahansa jatkotutkimuksiin.

Ales Valenta, 32, on kärsinyt koko kauden selkäongelmista, sillä hänellä on vanha selän välilevyvamma. Tiistain harjoituksissa Valenta hyppäsi kolmoishyppyä, mutta hän ponnisti liian ylös ja laskeutui tasaiselle hyppyrinpöydälle. Valenta vietiin tutkimuksiin Kuusamon terveyskeskukseen.
- Hänellä on selän välilevysairaus, ja alastulossa tapahtunut isku aiheutti selkään akuutin kipeytymisen. Mitään murtumaa ei ole, Kansainvälisen hiihtoliiton lääketieteellinen neuvonantaja Eero Hyvärinen totesi.
Hyppyjen karsinta käydään torstaina ja finaali perjantaina. Vaikka Salt Lake Cityn olympiavoittaja Valenta ei olekaan ollut tällä kaudella samanlaisessa vireessä kuin aikaisempina vuosina, oli odotusarvo Rukan MM-kilpailuihin korkea.
- Tämä on Alesille ja koko joukkueelle suuri pettymys. Hän uskoi olevansa niin hyvässä kunnossa, että olisi voinut taistella kultamitalista, kertoi Tshekin joukkueen päävalmentaja Pavel Landa.