Uutisen päiväys

13.3.2009← Takaisin

Olli jäi vain metrin päähän mäkiennätyksestä

Harri Olli voitti ylivoimaisesti Norjan Lillehammerin mäkikilpailun. Kisan toinen oli Venäjän Dimitri Vassiljev. Maailmancupia johtava Itävallan Gregor Schlierenzauer oli kolmas.

Muista suomalaisista Matti Hautamäki oli kymmenes, Ville Larinto 13:s ja Sami Niemi 34:s.

Avauskierros keskeytettiin ja aloitettiin uudestaan, kun Slovenian Robert Kranjec täräytti HS138-mäessä 142 metriä. Tuolloin mäestä oli ehtinyt tulla alas 21 hyppääjää, kunnes lavaa laskettiin kaksi pykälää alaspäin. Myös Sami Niemi sai uuden hyppy-yrityksen.
Niemi hyppäsi uusitulla kierroksella 113,5 metriä, joka ei valitettavasti riittänyt toiselle kierrokselle. Hautamäki ponkaisi 126,5 metriä, jolla hän oli kierroksen 11:s. Larinnon hyppy kantoi myös 126,5 metriä, joka riitti kymmenenteen sijaan. Olli leiskautti 135,5 metriä, hän oli kierroksen kolmas.

Avauskierrosta johtanut Vassiljev hyppäsi 137 metriä. Nordic Tournamentin kärkimies Sveitsin Simon Ammann hyppäsi vain 124 metriä.

”Uusinnan jälkeen arvelutti, että näinköhän taas kilpailut ryssitään. Keli kuitenkin asettui, vaikkakin uusijat joutuivat hyppäämään kurjemmissa olosuhteissa."

"Sami oli yksi heistä. Hän on kuitenkin mennyt hienosti eteenpäin, vaikka tänään ei toiselle kierrokselle päässytkään”, Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kommentoi.

Toisella kierroksella Hautamäki ponkaisi upeasti 135 metriä. Larinnon kohdalla kisaan tuli tauko tuuliolosuhteiden vuoksi. Suomalainen liiteli luvan saatuaan 127,5 metriä.
Olli hyppäsi loistavasti 142 metriä, jääden vain metrin päähän mäkiennätyksestä. Pettymysten jälkeen Olli nousi vihdoin palkintopallille. Hän siirtyi myös Nordic Tournamentin kärkeen melkein 30 pisteen erolla ennen toisena olevaa Schlierenzaueria.
”Harrin ensimmäinen hyppy oli hyvä, mutta toinen olikin jo jotain uskomatonta”, Väätäinen hehkutti.

”Matin hyppäämisessä selvästi piristymisen merkkejä. Minusta Matti onnistui tekemään hyvän rutiinisuorituksen."

"Villellä myös hyvää hyppäämistä, jos vertaa Lahden ja Kuopion kisoihin. Nuoresta kaverista kuitenkin näkee, että väsymys painaa. Vieläkö jaksettaisiin reilu viikko, sitten olisi kausi paketissa”, Väätäinen lisäsi.

Tulokset 13.3.; 1. Harri Olli 288,7 pistettä, 2. Dimitri Vassiljev RUS -13,5, 3. Gregor Schlierenzauer AUT -19,8, 4. Adam Malysz POL -20,3, 5. Martin Schmitt GER -23,9, 6. Wolfgang Loitzl -25,2 … 10. Matti Hautamäki -30,8, 13. Ville Larinto -45,8
Mäkihypyn maailmancup jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Norjan Vikersundissa.
Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.com