Uutisen päiväys

30.10.2006← Takaisin

Nyt on mahdollista hankkia itselleen ikioma paikka Vuokatin Urheiluopiston ytimestä

HiihtoSuomen yhteydessä julkistettu YIT:n ja Vuokatin Urheiluopiston yhteistyö parantaa Vuokatin alueen palveluja jo lähitulevaisuudessa.

Allekirjoitetun sopimuksen pilottina toteutetaan korkealuokkaisia Vuokatti Chalet -vapaa-ajan asuntoja, jotka kytkeytyvät lämpimällä sisäyhteydellä Urheiluopiston päärakennuksen palveluihin. Lisäksi YIT uudistaa Vuokatin urheiluopiston päärakennuksen ravintola- ja vastaanottopalvelutilat.

Chalets -asunnot on määrä toteuttaa kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen käsittää 38 huoneistoa. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua helmikuussa 2008. Vapaa-ajan asunnot sijoittuvat luonnonkauniille paikalle Särkisen rantatörmälle aivan olemassa olevan päärakennuksen jatkeeksi.

- Vuokatin seudun vetovoima, palvelutaso ja majoituskapasiteetti tulevat nousemaan yhteistyön myötä, näkee Vuokatin Urheiluopiston rehtori Pekka Vähäsöyrinki.
- Korkeatasoiset huoneistot ovat vastaus vuosi vuodelta kasvaneeseen yhä laadukkaampien majoitustilojen kysyntään alueellamme. Uudet huoneistot ja Chalets-konsepti ovat ehdoton edellytys Urheiluopiston kasvulle.

Hankekeshitysjohtaja Marko Oinas YIT:ltä korostaa Vuokatin alueen ja Chalets-konseptin yhteensopivuutta.
- Chalets-vapaa-ajan asunnot tarjoavat loistavan mahdollisuuden nauttia Vuokatin ympärivuotisista vapaa-ajan harrasteista. Kun omaa asuntoa ei käytä, on sen vuokraaminen tehty todella vaivattomaksi. Alueen korkea arvostus ja tulevaisuuden suunnitelmat pitävät huolen sijoituksen arvon kehittymisestä, Oinas arvioi.

Vuokatissa on tarjolla 30,0 m2:n 42,5 m2:n ja 61,5 m2:n vapaa-ajan asuntoja. Huoneita on 1-3 ja jokaisessa asunnossa on sauna ja parveke sekä oma varastotila niin omistajalle kuin asunnon vuokraajallekin. Huoneistot ovat valmiiksi sisustettuja ja varustettuja taulutelevisioineen ja internetyhteyksineen. Lisäksi käytettävissä ovat Vuokatin monipuoliset palvelut, jotka tarjoavat aktiivilomailijoille monenlaisia vaihtoehtoja ympäri vuoden. Huoneiston omistajat nauttivat omistajaeduista Urheiluopiston aktiviteetteihin muun muassa uimahalliin, liikuntasaleihin, pallokentille ja hiihtoputkeen.

Pilottivaiheen Chalets-vapaa-ajan asunnot tarkoittavat noin 2500 uuden kerrosneliön rakentamista Vuokattiin. Ensimmäisen vaiheen arvo on noin 5,5 miljoonaa euroa. Saman verran on tarkoitus investoida myös kakkosvaiheeseen.

Vuokatin Chelets-asuntojen arvioitu neliöhinta on 3300-3400 euroa per neliö. Asunnon käyttövastikkeen arvioidaan olevan noin 2 euroa neliöltä.

Lisätietoja Vuokatti Chalets -vapaa-ajan asunnoista ja niiden hankkimisesta antaa rahoitusjohtaja Jukka Hartonen Vuokatin Urheiluopistolta puh.0500-646 276.