Uutisen päiväys

20.3.2009← Takaisin

Nystad kipusi ”murhamäen” ketterimmin – Roponen neljäs prologissa Falunissa

    Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisena neljäs 2,5 kilometrin vapaalla hiihtotavalla hiihdetyllä matkalla Falunissa. Kisan voittoon kipusi hurjan hiihdon tehnyt Saksan Claudia Nystad. Ruotsin Charlotte Kalla oli toinen ja Puolan Justyna Kowalczyk kolmas.

    Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 21:s, Pirjo Muranen 23:s, Riikka Sarasoja 23:s, Kerttu Niskanen 59:s ja Virpi Kuitunen 61:s. Voittaja sai tänään 50 maailmancupinpistettä.
    Perjantaina naiset pääsivät kilpailemaan Final Tourin prologit. Matkat olivat lyhyet, mutta Falunin reitillä korkeusero oli peräti 84 metriä. Kisan huipensi 72 metrin nousu Mördarbackenille, eli murhamäelle.

    Roponen sivakoi Falunissa hurjaa vauhtia. Maalissa Roponen sai pitää pitkään kärkipaikkaa hallussaan, kunnes Nystad teki hurjan pohja-ajan. Roponen hävisi saksalaiselle yli seitsemän sekuntia.

    ”Tosi hyvä Riitta ja loistavat sukset. Kaikki meni todella hyvin, ei moittimista”, Roponen iloitsi.

    Saarinen lähti heti alkumetreillä tikittämään kovaa vauhtia eteenpäin, mutta hänenkään vauhti ei riittänyt kärkikymmenikköön.

    ”Tahmeaa menoa. Kroppa ei toiminut lainkaan niin kuin olisi pitänyt. Vaikea päivä.”, Saarinen harmitteli.

    Muranen ja Kuitunen ovat myös sairastelleet, joten paras puhti oli poissa Falunin rankassa osuudessa.

    ”Hirveän tukkoista menoa. Jalat olivat maitohapoilla ja meno oli todella löysää. Toivottavasti viikonlopuksi meno paranee. Ei auta kuin taistella loppuun saakka.”, Muranen kommentoi.

    ”Ei mitään mahdollisuuksia hiihtää kovempaa, selkä oli sen verran kipeä. Meno oli tuskaista niin ala- kuin ylämäessä. Nyt ei ollut kunto pelissä, vaan selkä”, Kuitunen sanoi.

    Tulokset ja maailmancupintilanteet: www.fis-ski.com

    Maailmancup jatkuu Falunissa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina ohjelmassa on yhdistelmäkilpailu ja sunnuntaina naisten vapaan 10 kilometriä sekä miesten 15 kilometriä.