Uutisen päiväys

31.5.2006← Takaisin

Nurmeksessa hypätään pian uusituista nokista

Nurmeksen vesihyppykeskus avaa uusitut hyppyrit kesäkuun alussa.

Nurmeksen kaupungin projektin puuhamiehenä ja pääarkkitehtina on toiminut entinen kumparemaajoukkueen laskija Jani Kokkonen. Hyvärilässä olevat vanhat freestylehyppyrit ja lampi on täysin uudelleen rakennettu. Hyppyrinokkia on nyt kaksi, pienempi ja kapeampi on tarkoitettu erityisesti kumparelaskijoiden kesäharjoitteluun. Suurempi nokista on suunniteltu free-laskijoille ja lumilautailijoille.

Kumpaankin nokkaan on uusittu kennomatot, jotka mahdollistavat entistä monipuolisempien hyppyjen harjoittelun. Vesihyppyrin lampea on myös pidennetty, ja lampeen asennetaan kaksi erillistä porekompressoria, jotka pehmentävät veden pintaa.
- Hyppyreitä on kehitetty mahdollisimman monipuolisiksi palvelemaan, niin lumilautaulijoita kuin suksilla laskijoita. Toinen nokka on leveämpi ja kaikkiaan isompi ja rauhallisempi, toinen on enemmän kumparenokka tyyppinen. Hyppyrien suunnitellussa on ollut mukana freeride-laskija Tuukka Terva-Aho, kertoo Jani Kokkonen.

Hyvärilän ja Nurmeksen hyppyrit tulevat palvelemaan aluksi kotimaisia laskijoita ja lautailijoita, markkinointi ulkomaalaisille urheilijoille ja joukkueille on jo aloitettu. Hyppyrit avataan virallisesti 17.6 hyppynäytöksellä. Elokuussa Hyvärilässä vietetään vesihyppyfestivaalit jolloin luvassa on vesihyppyjä ja vauhdikasta menoa bändien tahtiin.

Lisätietoja:
Jani Kokkonen
jani.kokkonen@gmail.com
040 5661692