Uutisen päiväys

1.3.2005← Takaisin

Nuorten MM-kisoista tavoitteena viisi mitalia

    Suomen joukkueen viralliseksi mitalitavoitteeksi maaliskuun lopussa Rovaniemellä järjestettävistä nuorten MM-hiihdoista on asetettu viisi mitalia. Mitalit jakautuvat lajeittain siten, että maastohiihdosta saavutettaisiin yksi, sekä mäkihypystä ja yhdistetystä kustakin kaksi mitalia.

    Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen muistuttaa, että nuorten MM-kisoista mitalisaalista on vielä vaikeampi ennustaa kuin aikuisten arvokisoista.
    – Nuorten osalta on hirveän paljon vaikeampaa arvioida mitalien määrää etukäteen. Aikuisten tasolla on aina pohjana menestystä edellisten vuosien arvokisoista sekä maailmancupista, Piirainen kertoi.

    Viime vuoden nuorten MM-kilpailuista Norjan Strynistä suomalaiset nappasivat kolme mitalia. Mitalisteista kaksi – Anssi Koivuranta ja Olli Pekkala – ovat mukana kilpailemassa Suomen väreissä Ounasvaaralla.

    – Osa voittajista ja mitalisteista eivät kuitenkaan ole enää edustuskelpoisia junioritasolla. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä nähdään kyllä ihan maailmanluokan karkelot. Yhdistetyssä Petter Tande tarjonnee Koivurannan Anssille tiukan vastuksen, Piirainen mietti.

    – Maastohiihdossa ei varmaankaan nähdä yhtä kovia kilpailuja, sillä kehittyminen ihan maailman terävimmälle huipulle kestää useita vuosia kauemmin, Piirainen sanoi.

    Yksi Suomen joukkueen kirkkaimmista tähdistä on yhdistetyn kärkinimi Anssi Koivuranta, joka kuuluu lajissaan Rovaniemellä ehdottomiin voittajasuosikkeihin. 16-vuotias kuusamolainen säväytti viikonloppuna sijoittumalla Oberstdorfin MM-sprintissä kuudenneksi ja parhaimmillaan hän on sijoittunut maailmancupissa kuluvalla kaudella kolmanneksi.

    Piiraisen mukaan on loistavaa, että kisoihin saadaan mukaan Koivurannan kaltaisia vetonauloja, jotka ovat tuttuja suurelle yleisölle. – Ensinnäkin on kisoja ajatellen tärkeää, että mukana on staroja, jotka ovat aikaisemminkin olleet näyttämässä kykyjään. Toivottavasti nämä urheilijat ovat otsikoissa vielä ennen kuin he saapuvat Rovaniemelle, Piirainen pohti.

    – Myös joukkueiden kannalta on hienoa, että mukana on aikuisten arvokisojen kävijöitä. Uskon, että urheilijat osaavat arvostaa sitä, että he ovat näiden tähtien kanssa samalla viivalla, Piirainen lisäsi.

    Nuorten MM-hiihdot järjestetään Rovaniemellä 20.–26. maaliskuuta.