Uutisen päiväys

22.9.2006← Takaisin

Nuoret kumparelaskijat tositoimiin

Nuorten kumparelaskijoiden ensimmäinen lumileiri Zermatissa ei alkanut niin aurinkoisissa oloissa, kuin oli toivottu. Sumu valtasi Matterhornin huipun muutamaksi päiväksi.

Urheiljat joutuivat odottamaan mäkeen pääsyä leirin ensimmäiset päivät. Kulunut viikko alkoi kuitenkin mukavissa merkeissä. Hissit avattiin maanantaina ja laskijat syöksyivät intoa puhkuen rinteeseen. Maanantaina Zermattiin saapui auringon lisäksi myös miesten maajoukkue. Maailmancupjoukkueelle lumileiri on jo toinen. Maailmancupjoukkue viihtyy Zermatissa vielä ensi viikon. Nuorten joukkueen ensimmäisen lumileirin anti on ollut ilahduttava.
- Leiri aloitettiin laskemalla tasaista ja totuttelemalla suksiin. Seuraavaksi siirryttiin veteen harjoiteltujen hyppyjen siirtämiseen lumelle, viimeiset päivät lasketaan kumpareita, lapion varresta tavoitettu Nuorten joukkueen valmentaja Ilkka Wright totesi.

Matterhornin huippu sijaitsee yli 4 000:ssa metrissä. Rinne missä urheilijat harjoittelevat päivittäin sijaitsee yli 3 000:n metrin korkeudessa. Harjoittelu ohuessa ilmanalassa on ollut monelle mukana olevalle nuorelle urheilijalle ensimmäinen kerta. Harjoittelu noinkin korkealla on erittäin raskasta.
- Kun pitkän kesän jälkeen pääsee ensi kertaa rinteeseen, on mukana aina ylimääräistä intoa. Vähän piti jopa aluksi toppuutella urheiljoita, että eivät laske itseään aivan loppuun. Mäkipäivien jälkeen laskijat ovat olleet melko puhki, vaikkakin urheilijat ovat erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa. Nukkumattia ei iltaisin ole tarvinut houkutella, lopettaa Wright.