3.3.2006← Takaisin

Nuoret kumparelaskijat eivät yltäneet vielä mitaleille

Avauspäivä freestylen nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa laskettiin Kraznoe Ozerossa, Venäjällä. Ulkomaiset laskijat määräsivät tahdin.

Kilpailun taso kumpareissa oli päätähuimaava neljän parhaan laskijan kokonaispisteet olivat yli 25 pistettä.
    - Kova oli taso. Kertaakaan nuorten mm-historiassa mitalien ulkopuolelle ei olla 24 pisteellä jääty. Nuoret laskijat on kehittyneet uskomattomasti. Hyvin pitää laskea päästäkseen pallille, kommentoi hieman pettynyt joukkueenjohtaja ja valmentaja Ilkka Wright.

Kisan voittoon taiteili isäntämaa Venäjän Andrey Volkov pistein 27,17. Toiseksi sijoittui ranskalainen Anthony Benna ja seuraavat sijat menivät amerikkalaisille Jay Bowman-Kiriginille ja Bryon Wilsonille. Paras suomalainen oli alkukilpailun jälkeen  sijalla kolme ollut Arttu Kiramo, jonka lopullinen sijoitus oli 11. Janne Salonen oli 12. ja Eemeli Kallas 16.
    - Harmittavasti suomalaisille sattui virheet finaalissa. Artulla oli hieman vaikeuksia keskipätkällä ja alahyppy oli heikompi kuin alkukisassa. Eemeli laski myös hyvin mutta alahyppy meni hieman läpi ja voltti pyöri yli ja Eemeli tuli selälleen alas. Kertoi 25 asteen pakkasesta tavoitettu Wright.
    Huomenna kilpailut jatkuvat parikumpareilla, joihin startataan joukkueella; Arttu Kiramo, Mika Tainio, Eemeli Kallas ja Tomi Uuniemi
    - Mitalijahtiin lähdetään tavoitteena kilpailuihin lähdettäessä oli se yksi mitali ja se pitää edelleen. Täydellisiä suorituksia pojilta vaaditaan, sanoi Wright antaen painetta laskijoille.