Uutisen päiväys

7.4.2013← Takaisin

Nousiainen ylivoimaiseen voittoon SM-kisoissa

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen voitti miesten 50 km vapaan kisan ylivoimaisella, liki kahden minuutin erolla seuraavaan. Hopealle hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Matti Hakala ja SM-pronssille Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simula.

Kontiolahden SM-kisojen päätösmatka, miesten 50 km vapaan kisa oli alusta saakka Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiaisen hallintaa. Nousiainen nykäisi jo alkumatkasta reilun minuutin kaulan ja kasvatti sen maaliin mennessä jo 1.54,4.
- Kyllä voitto tuli tänään yllättävän helpolla. Se oli tarkoitus, että alussa painetaan kovaa ja sitten mennään matkavauhtia, Nousiainen kertoo.
Miehen kovassa vauhdissa yritti pysyä niin Kusti Kittilä kuin Anssi Pentsinenkin.
- Anssin kanssa oli molemmille etu, että otettiin vuorovedolla. Minä odottelin vähän Anssia, kun oli pronssimitalissa kiinni. Yritin häntä vetää, kun hän auttoi minua, mutta mulle huudettiin, että vedä kovaa, kun ero pienenee.
Kouvolan Hiihtoseuran ykköstykki lopettaa kisakautensa tähän, lomailee muutaman viikon ja vapun tienoilla alkaa keskittyä tulevaan olympiatalveen.
- Illalla lyön sukset tältä kaudelta naulaan. Nyt haluan lopettaa kauden ehjänä.

Kisan suurimmasta yllätyksestä vastasi Hämeenlinnan Hiihtoseuran Matti Hakala. Paremmin ampumahiihtokisoissa viihtyvä Hakala hiihti SM-hopealle.
- Kyllä hopea vähän yllätti, mutta ainahan siitä unelmoi, että hyvin menisi kisat. Kaksi vuotta sitten Kuopion SM-kisoissa olin 16. sijalla viidenkympin kisassa, Hakala kertoo.
- Joutsassa kolme viikkoa hiihdin 15 kilometrin vapaan sen verran hyvin, että laskin, että hyvällä suksella on saumat kymmenen sakkiin erittäin hyvät. Silti mitali oli yllätys.
Viikonloppuna jo viestihopeaa hiihtänyt Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simula hiihti valtaosan viidenkympin kisasta yksin.
- Katsoin ennen kisaa, että Gustafssonin Joachim lähtee puoli minuuttia eteen, mutta kun sain sen kiinni ja lähdin vetämään niin Joachim ei pysynyt mukana. Sain kuitenkin hiihdettyä omaa rentoa vauhtia. Toisaalta oli niin hyvä kannustus, että sai siitäkin tsemppiä.
- Oli tiukka taistelu pronssista. Alussa tuli paljon eroa ja ajattelin, että tokkopahan tässä millekään hääveille sijoille edes päästään, mutta sitten se rupesi muillakin painamaan. Sain juomien kautta energiaa ja pontta menoon, niin nousin neljänneltä sijalta mitaleille. Nyt voi sanoa muuksikin kuin viestimitalistiksikin. 

Lisää kommentteja: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/mitalikolmikon-kommentit-miesten/