1.3.2009← Takaisin

Northug otti kultaa päätösmatkalla – Kattilakoski oli kahdeksas

Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski oli parhaana suomalaisena kahdeksas Liberecin MM-kilpailujen päätösmatkalla. Norjan Petter Northug otti kultaa 50 kilometrillä. Venäjän Maksim Vilegzhanin vei hopeaa, kun Saksan Tobias Angerer oli pronssilla.

Muista suomalaisista Juha Lallukka oli 15:s, Ville Nousiainen 26:s ja Matti Heikkinen 38:s. Vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä kilpailussa kaikki miehet lähtivät yhtä aikaa liikenteeseen.
    Kattilakoski pysyi hyvässä vauhdissa loppuun saakka. Viimeisessä mäessä suomalainen jäi pussiin, eikä päässyt norjalaisen muodostamaan kärkijoukkoon mukaan. Kattilakoski hävisi voittajalle vain 8,4 sekuntia.
    ”Kilpailumuotona yhteislähtö on naurettava. Loppusuoralla oli hankala nousta taistelemaan mitaleista. Olen kuitenkin tyytyväinen hiihtooni ja sijoitukseeni, mutta erot olivat pieniä ”, Kattilakoski totesi.
    Lallukalle kuninkuusmatka oli ainoa kisastartti MM-kilpailuissa. Lallukkakin kritisoi yhteislähtöä ja suksien vaihto mahdollisuutta. Hän hävisi voittajalle yli 13 sekuntia.
    ”Raskas kisa, oli taistelua loppuun saakka. Oli siinä ja siinä, että pysyin porukan mukana”, Lallukka sanoi Ylen haastattelussa.

Viestistä ja parisprintistä pronssia ottanut Nousiainen viihtyi välillä myös kärkikymmenikön kanssa.

"Reidet olivat jumissa, en pystynyt parempaan", Nousiainen totesi.

Heikkisen vauhti ei riittänyt paremmille sijoille, mutta sisukas suomalainen ei halunnut keskeyttää päätösmatkaansa. 15 kilometrillä pronssia ottanut Heikkinen hävisi voittajalle yli kuusi minuuttia.
    ”Kroppa ei toiminut odotetulla tavalla. 20 kilometrin jälkeen olin jo hyvin väsynyt, mutta jaksoin kuitenkin hiihtää loppuun saakka”, Heikkinen kertoi Ylen haastattelussa.
    ”Pojat taistelivat todella hyvin tänään”, päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi lyhyesti.