Uutisen päiväys

5.3.2005← Takaisin

Norja voitti Salpausselän joukkuemäen - Suomi hyppäsi toiseksi

Salpausselän kisojen 80-vuotisjuhlakilpailujen iltamäessä oli tunnelmaa, kun 33 000 katsojaa, mm. tasavallan presidentti Tarja Halonen, kannustivat liput liehuen omiaan. Joukkuemäen selvä voittaja oli kuitenkin Norja joukkueella Björn Einar Romören, Henning Stenserud, Faniel Forfang ja Ror Ljökeslsöy. Suomi sijoittui toiseksi ja Saksa kolmanneksi.

Norjan voitto oli 27 pistettä. Se keräsi yhteensä 1013,7 pistettä Suomen saaliin olleessa 986,7 pistettä. Suomen joukkueessa hyppäsivät Jussi Hautamäki, Risto Jussilainen, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen. Suomalaisista paras oli tällä kertaa Matti Hautamäki, joka oli molemmilla hypyillä oman ryhmänsä ykkönen, hypyt kantoivat 125 ja 127 metriä. Hautamäki lupasikin lähteä sunnuntain suurmäen kilpailuun täysillä tavoitteena paikka palkintopallilla.

- Kauden puoliväli ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt hypyt ovat sujuneet koko ajan paremmin ja toivon saman jatkuvan eteenikin päin, tuumaili Matti Hautamäki ja katsoo tosissaan myös Nordic Tournamentin muihin osakilpailuihin, ensi keskiviikkona Puijolla ja edelleen Norjassa ensi viikonloppuna.

Kolmanneksi tulleessa Saksan joukkueessa hyppäsivät Michael Neumayer, Martin Schmitt, Michael Uhrmann ja Georg Späth.

Tulokset: www.fis-ski.com