Uutisen päiväys

30.11.2007← Takaisin

Norja otti ylivoimaisen voiton Rukan joukkuemäessä, Suomelle kolmas sija

Lähes täydellisissä olosuhteissa hypätyssä maailmancupin mäkikilpailussa nähtiin paljon loistavia hyppyjä. Norjalla oli joukkueessa neljä huippuhyppääjää, jotka ottivat selvän voiton ennen Itävaltaa ja Suomea.

Eri maiden liput riippuivat velttoina pitkin tangon pintaa - vain Suomen liput liehuivat fanien käsissä kun vuoroon tuli Matti tai Habaopa tai Arttu tai Janne. Pakkasta oli vain muutama aste ja maisema huikea postikortti. Siinä puitteet hienolle mäkikilpailulle, joka käytiin Rukan illassa.

 

Norjan joukkueelta - Björn Einar Romören, Tom Hilde, Anders Bardal ja Roar Ljökelsöy - odotettiin hyvää tulosta, eikä se pettänyt. Joukkueen jokainen hyppy kantoi vähintään 133 metriä ja pisteitä kertyi 1152,8. Norjan voitto tuli ennen kaikkea tasaiselle joukkueelle. Jos tulokset olisi laskettu vain jommankumman kierroksen perusteella, Norja olisi ollut vasta toinen. Ensimmäisen kierroksen parhaat pisteet keräsi kilpailussa toiseksi tullut Itävallan joukkue, Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Gregor Schlierenzauer ja Thomas Morgenstern, jonka ylhteispisteet olivat 1131.1.
Toisen kierroksen parhaat pisteet kertyivät Suomen joukkueelle, Matti Hautamäki, Harri Olli, Arttu Lappi ja Janne Ahonen. Ensimmäisen kierroksen pisteissä Suomi oli kolmas. Suomen kokonaispistemäärä oli 1129,9 eli vain 1.8 pistettä Itävallasta.

 

Suomen joukkueen Arttu Lappi kertoi, ettei Suomen joukkueelle jääneen kilpailusta vähän hampaankoloon. "On hienoa olla kolmen parhaan joukossa, mutta ero kärkeen kasvoi nyt liian suureksi, yli 20 pisteeseen. Tavoitteena oli lyödä edelle ehtineet joukkueet tai ainakin kilpailla heidän kanssaan tasavälisemmin."

 

Mäkihypyn maailmancupin ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu käydään Rukalla lauantaina. Siihen on joukkuekilpailun tulosten perusteella tarjolla monta voittajaa. Suomalaisista kaikki mahdollisuudet ainakin Arttu Lapilla ja Janne Ahosella, jotka molemmat venyttivät hyppynsä yli 140 metrin. Yli 140 metrin kerhoon yltivät myös Itävallan Schlierenzauer ja Saksan Michael Neumayer ja Venäjän Denis Kornilov sekä Itävallan Thoms Morgenstern, joka kaatui päivän pisimmän, 143 metriä kantaneen leiskauksen.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisää tietoja Nordic Openingista: http://www.nordicopening.com/