Uutisen päiväys

20.11.2006← Takaisin

Nikunen odottaa palkintopallisijaa Rukalta

    Päävalmentaja Tommi Nikunenon pitää alkukauden kilpailuja yllätyksellisinä ja on tyytyväinen, jos Rukalta tulee paikka palkintopallilta.

    Mäkihypyn maailmancupin kauden alku on aina kysymysmerkki ennen kuin tilanne ensimmäisten kilpailujen myötä päivittyy. Näin on tilanne nytkin, kun ensimmäiset osakilpailut ovat viikonloppuna edessä Kuusamon HS142-mäessä. Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Tommi Nikunen ei ihmettelisi, vaikka kisassa tulisi yllätyksiä, mutta olettaa kuitenkin tuttujen nimien löytyvän kisojen kärkipaikoilta.

    - Näin kauden alussa on vaikea arvioida. Itse olen tyytyväinen, jos saamme yhden palkintopallisijan ja viisi hyppääjää pisteille, Nikunen kertoi matkalta kohti Kuusamoa.

    Suomen maajoukkueeseen Rukalle on nimetty Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Janne Happonen, Tami Kiuru, Arttu Lappi ja Veli-Matti Lindström. Lisäksi kansallisessa ryhmässä ovat Lauri Hakola, Jussi Hautamäki, Joonas Ikonen, Risto Jussilainen, Kalle Keituri ja Harri Olli.

    - Valitsimme maajoukkueen karsintakilpailujen perusteella (11.11.2006 Rovaniemi HS100, 15.11.2006 Ruka HS142 ja 17.11.2006 Vuokatti SM HS100). Meillä on tusinan verran miehiä, jotka voivat kilpailla maailmancup-tasolla. Kilpailu paikoista on kova ja sen vuoksi halusimme antaa näytön paikkoja mahdollisimman monelle. Kisatilanteessa maajoukkueen ja kansallisen ryhmän välillä ei ole suurta eroa, Nikunen tuumi ja arvioi maailmancupjoukkueen perusjoukon, 4-5 hyppääjää, vakiintuvan Keski-Euroopan mäkiviikkoon mennessä.

    - Lopullisesti nimettyä A-maajoukkuetta ei ole. Valitsemme matkaan hyppääjiä menestyksen mukaan, Nikunen kertoi.

    Mäkihypyssä varsinaiseen kilpailuun pääsee 50 hyppääjää. Maailmancupin 15 parasta pääsee mukaan ilman karsintaa, loput ovat mukana karsintakilpailun tulosten mukaisesti. Maailmancupin ensimmäisen periodin alkaessa Suomella on kuuden hyppääjän kiintiö. Lisäksi molemmissa Rukalla hypättävissä kilpailuissa on mukana kuuden hyppääjän kansallinen ryhmä. Kisajärjestäjä saa nimetä kansallisen ryhmän enintään kahteen järjestämäänsä kilpailuun.