27.2.2007← Takaisin

Niko Pekkanen ykkönen kumparelaskun Eurooppa-cupissa

Venäjällä Krasnoe Ozerossa lasketun kisan valtias oli Jyväskylän Freestyleseuran Niko Pekkanen. Seuraavat sijat menivät Venäjän Alexander Smyshlaeaeville ja Aleksei Maksuroville, joka oli samoilla pisteillä maanmiehensä Mikhail Pustynnykovin kanssa kolmas.

Jyväskylän Freestyle seuraa edustava 21 vuotias nuorukainen oli alkukisan jälkeen neljäntenä, mutta onnistunut lasku finaalissa nosti osakkeita.
- Hyvä ja onnistunut lasku. Finaalissa laskin lujempaa ja hyppäsin alhaalta ison korkki seiskan. Lasku ja hypyt on nyt hyvin kunnossa huomenna pitää vielä yritää laskea kovempaa niin eiköhän se siitä, kertoi päivän voittaja Niko Pekkanen.

Kisa meni koko joukkueelta hienosti, 16 laskijan finaalissa oli mukana viisi suomalaista. Sami Salonen oli kahdeksas, Mika Tainio 11:s. ja Ville Miettunen 14:s. sekä finaalissa hieman epäonnistunut Janne Salonen 16:s.

Naisten puolella kisan kolmoisvoitto meni kisaemännille. Voiton nappasi Olga Lazarenko ennen Tatiana Portsovaa ja Olga Orlovaa. Suomalaiset Isabella Cedercreutz ja Jonna Nieminen olivat sijoilla 7. ja 8.
- Molemmat laskivat hienosti finaaliin. Etenkin alkukisassa tytöt vetivät erittäin hyvin, kertoi nuorten joukkueen valmentaja Ilkka Wright.

Krasnoe Ozerossa kilpaillaan huomenna toistamiseen kumpareissa.