Uutisen päiväys

25.2.2006← Takaisin

Niin lähellä, mutta niin kaukana - miesten pujottelun mitalit Itävaltaan

Miesten pujottelun tilanne oli suomalaisittan herkullinen, Kalle Palander ensimmäisen jälkeen toisena 0,01 kärjen takana, mutta.. Toisella suksi väärältä puolelta porttia. Se oli siinä.

Ensmimmäisen kierroksen jälkeen miesten pujottelun johdossa oli Itävallan Benjamin Raich, mutta 0,01 sekunnin päässä oli Suomen Kalle Palander. Takana hengitti Japanin Kentaru Minagava 0,06 sekunnin päässä. Neljäntenä Itävallan Reinfried Herbst 0,18 sekuntia kärjestä.

Numerolla yksi laskenut ennakkosuosikkeihin Palanderin ohella kuulunut Italian Giorgio Rocca aloitti ulosajojen buumin. Ensimmäisellä kierroksella hänen lisäkseen ajoi ulos iso joukko kovia nimiä. Myös Suomen Jukka Rajalan startit jäivät yhteen.

Toisella kierroksella sama ulosajojen ja hylättyjen laskujen suma jatkui, mutta itävaltalaiset pitivät pintansa. Rainer Schönfelder oli ensimmäisen jälkeen seitsemäntenä, mutta laski toisella mallikkaasti ja kärkeen. josta hänet syrjäytti vasta maanmies Reinfried Herbst. Japanin Minagavan vauhti ei riitä ja sitten on Kalle Palanderin vuoro. Suksi lipsahtaa väärältä puolelta porttia jo kolmannella portilla. Kalle jatkaa maaliin saakka ja menee johtoon. Virhe on kuitenkin tapahtunut, Palander tietää sen itsekin. Peli oli pelattu. Mitali jäi unelmaksi. Sestrieren rinteestä jo yhden kullan ottanut Benjamin Raich ei nytkään petä. Tyylikkäällä laskulla hän vahvistaa asemansa kärjessä. Kultaa ja Itävallalle peräti kolmoisvoitto.

Lue myös Jari Lehtisen tunnelmat Kotikatsomosta