1.2.2008← Takaisin

Niemiset onnistuivat Eurooppa-cupin kumparekisassa

Freestylen Eurooppa-cup jatkui kumparekilpailulla Ranskan Chatelissa. Suomalaisista parhaiten onnistuivat Niemisen sisarukset Jonna ja Jyri.

Eurooppa-cupin kumparekilpailu laskettiin erittäin jyrkässä ja pitkässä rinteessä. Chatelin kumpareikko tarjosi maailmancuptasoiset olosuhteet.

”Rinne oli todella vaativa, ja parhaat laskijat erottuivat. Pienet virheet kostautuivat rankasti tämän päivän kilpailussa”, kertoi nuorten maajoukkueen valmentaja Ilkka Wright kisan jälkeen.

Suomalaisista päivän onnistujia olivat Jonna ja Jyri Nieminen, jotka ainoina selviytyivät alkukilpailusta finaaliin.

Naisten kilpailussa Jonna Nieminen oli alkukilpailun 8:s loistavalla laskulla, mutta finaalissa pienet virheet pudottivat hänet 11:nneksi. Naisten kilpailun voitti Saksan Constanze Kraus.

Jonnan veli, Jyri Nieminen lähti finaaliin alkukilpailun sijalta 11. Jyri ylsi erinomaiselle tasolle ja pystyi parantamaan sijoitustaan, ollen lopulta 9:s. Miesten taitavin oli tänään viime vuoden nuorten maailmanmestari Kazakhstanin Dmitri Reiherd.