Uutisen päiväys

18.3.2005← Takaisin

Nico Rosberg saapui seuraamaan Rukan freestylen MM-kisoja

Formulatähti Nico Rosberg tunnetaan innokkaana laskettelijana ja lumilautailijana, mutta häntä kiinnostaa myös kumparelasku. Rosberg kävikin tervehtimässä perjantaina freestylen MM-kilpailuihin valmistautuvaa Suomen kumparejoukkuetta ja vaihtoi kuulumisia kolmatta maailmanmestaruutta hakevan Mikko Ronkaisen kanssa.

Nico Rosberg saapui Rukalle torstai-iltana sponsorinsa Batteryn kutsumana ja oli heti perjantaiaamusta seuraamassa kumpareiden harjoituksia. Harjoitusten ja kilpailujen seuraamisen lisäksi Rosbergistä kuvataan materiaalia tulevaa GP2-kautta varten, sillä kauden aikana jokaisesta ajajasta tehdään oma henkilökuva.
- Tämä on hyvä tilaisuus tehdä minusta life style –kuvaa, näyttää missä minun ”juureni” tavallaan ovat, Rosberg selvitti.
Lumi on hänelle tuttu elementti, sillä hän on lumilautaillut hieman yli kahdeksan vuotta. Tänä talvena hän on siirtynyt takaisin suksiin ja lasketteluun.
- Täytyy myöntää, että minusta suksilla laskeminen on paljon kivempaa. En kuitenkaan pysty laskemaan usein, koska minulla ei ole aikaa, lisäksi sopimukseni kieltää kaiken extreme-urheilun. Minulta on kielletty melkein kaikki muut paitsi tenniksen pelaaminen, hän naurahti.
Rosberg ei siis itse kokeillut Rukan Battery Runia, vaikka vakuutti pystyvänsä laskemaan maailman haastavimmaksi kumpareikoksi sanotun kisarinteen.
- Kyllä varmasti pystyisin laskemaan Battery runin, mutta älä vain kirjoita, että pystyisin voittamaan oikeat laskijat. En todellakaan pystyisi siihen! hän nauroi.
- Minun laskuni ei olisi kovinkaan nopea suoritus, sillä en pidä hirveästi kumpareista. Lasken mieluummin vapaata. Hypyistä pidän kyllä paljon, mutta nehän on minun sopimuksessani kielletty.
Rosberg vaihtoi kuulumisia kaksinkertaisen maailmanmestarin Mikko Ronkaisen kanssa, joka kertoi tälle enemmänkin Battery Runin luonteesta. Rosbergin mielestä Ronkainen vaikutti varsin luottavaiselta.
- Vaikka amerikkalaiset ovatkin dominoineen kautta, Mikko voitti kuitenkin viimeisen osakilpailun ja on hyvässä kunnossa. Lisäksi hän on voittanut jo kaksi maailmanmestaruutta, joten miksei hän voisi voittaa kolmattakin.
Rosbergin aikomuksena on luonnollisestikin seurata kumpareiden finaalit paikan päällä.
- Tai se riippuu tietenkin siitä, saanko edes katsoa kilpailua vai onko sekin kiellettyä liian vaarallisena, hän virnuili tiukoille sopimuksilleen.