Uutisen päiväys

24.2.2006← Takaisin

Neumannova naisten 30 km:n voittaja - suomalaiset kaukana kärjestä

Naisten hiihdon viimeisessä lajissa loppukirivoiton otti Tshekin Katerina Neumannova. Hopealle hiihti Venäjän Julja Tschepalova ja pronssille Puolan Justyna Kowalczyk. Aino-Kaisa Saarinen oli paras suomalainen, 17:s.

Venäjän Julja Tschepalova oli rankoissa olosuhteissa hiihdetyn naisten 30 km:n työntekijä. Hän oli kärjessä alusta aina maaliviivan tuntumaan. Huikean jännittävä loppukirikamppailu käytiin Tscepalovan, Kowalczykin ja Neumannovan kesken. Puolalainen repäisi viimeisessä rankassa nousussa, mutta takaa tullut parivaljakko ajoi hänet vielä kiinni. Maalisuoralla käytiin kapailua Kowalczykin ja Tschepalovan välillä kun Neumannova kehitti valtavan spurtin ja ehti maaliin selvästi ennen kilpakumppaneitaan.

Suomen naiset eivät missään vaiheessa kilpailua olleet näyttävästi esillä. Virpi Kuitunen kulki pisimpään pääjoukossa, mutta ei kestänyt ja joutui lopulta keskeyttämään. Kati Venäläinen oli luovuttanut jo aikaisemmin. Riitta-Liisa Lassila oli 23:s, eroa kärkeen 4.30. Aino-Kaisa Saarinen oli jälleen suomalaisista vahvin: 17:s, eroa kärkeen 3.16,4.

Tulokset: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/CC/RT_CCW730101.html

Lue myös Leena Jääskeläisen tunnelmia Kotikatsomosta ja Anu Karttusen  mixed zonelta