Uutisen päiväys

7.11.2007← Takaisin

Neljä suomalaista pujottelucupin avaukseen

Alppihiihdon pujottelun maailmancupavaus siirrettiin lumipulan vuoksi Suomen Leviltä Itävallan Reiteralmiin. Joukkue tulevan viikonlopun kilpailuun on valittu.


Alppimaajoukkueiden päävalmentajat Janez Slivnik (naiset) ja Christian Leitner (miehet) ovat valinneet joukkueet pujottelucupin avauskilpailuun. Alun perin Leville myönnetyt pujottelut siirrettiin Itävaltaan, koska lunta ei saatu tehtyä Leville riittävästi. Nyt joukkueen kokoonpano on huomattavasti pienempi kuin kauden avaukseen oli ennakkoon kaavailtu.

 

Ensimmäisistä pujottelucupin pisteistä taistelevat naisissa Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen, jotka matkustavat tänään keskiviikkona Keski-Eurooppaan parin päivän Suomun harjoitusleirin jälkeen.

 

Miesten alppimaajoukkue on harjoitellut viime viikosta lähtien Schladmingissa ja siirtyy sieltä Reiteralmiin. Kisajoukkueessa laskevat Kalle Palander ja Marcus Sandell. Pujottelukilpailuun olivat ehdolla myös Jukka Leino ja Tuukka Kaukoniemi. Molemmat ovat kuntoutumassa vammoistaan, joten joukkuetta ei täydennetty. Leino kuntouttaa vielä ennen Söldenin maailmancupavausta kipeytynyttä selkäänsä ja Kaukoniemi satutti harjoituksissa peukalonsa, jota jouduttiin operoimaan.

 

Naisten ensimmäinen kierros lasketaan lauantaina 10.11. klo 11.00 ja toinen kierros klo 14.00 Suomen aikaa. Miesten kilpailu käydään sunnuntaina 11.11. samalla aikataululla.