Uutisen päiväys

11.11.2006← Takaisin

Naisten pujottelu itävaltalaisten juhlaa

Itävallan 25-vuotias Marlies Schild oli omaa luokkaansa naisten maailmancupin pujotteluavauksessa Levillä.

Schild johdatti Itävallan värit kolmoisvoittoon, jonka täydensivät Nicole Hosp ja Kathrin Zettel. Suomen Tanja Poutiainen sijoittui 14:nneksi ja Sanni Leinonen 21:nneksi. Schild säilytti ensimmäisellä kierroksella hankkimansa johtoaseman ja jopa lisäsi sitä toisella laskullaan. Hän pesi Hospin 0,80 sekunnilla. Schild juhli Levillä uransa kahdeksatta maailmancupin osakilpailuvoittoa.
- Olin aika hermostunut. Tiesin olevani hyvässä kunnossa, mutta kauden avauskisa aiheuttaa aina ylimääräistä jännitystä, Schild summasi.
- Minun ei tarvinnut ottaa isoja riskejä radan jyrkällä osuudella. Tuntuu hyvältä voittaa noin hyvällä marginaalilla ottamatta isoja riskejä. Minulla on aina ollut vaikeita aikoja kauden alussa, joten tämä (avauskisan voitto) on muutos minulle, olympiapronssimitalisti Schild lisäsi.
Kakkoskorokkeelle noussut Hosp petrasi avauskierroksen kolmossijaansa. Zettel puolestaan tuli radan loppuosuuden väkevästi ja kohosi seitsemänneltä paikalta kolmanneksi. Zettel jakoi toisen kierroksen nopeimman ajan Schildin kanssa. Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Kroatian Ana Jelusic putosi lopputuloksissa neljänneksi. Päivän iloisin yllättäjä oli Saksan Susanne Riesch, joka pujotteli fantastisesti viidenneksi lähtönumerolla 48. Joulukuussa 19 vuotta täyttävälle Rieschille Levin kisa oli vasta uran toinen maailmancupissa. 

Poutiaisen paketti ei ollut kasassa

Tanja Poutiaisen odotukset kotikisasta olivat korkealla, mutta rovaniemeläinen jäi 14:nneksi.
- Sijoitus ei ollut ihan sitä, mitä toivoin ja lähdin hakemaan. Paketti ei jostain syystä ollut ihan kasassa. Ehkä se oli jotain alkukauden jännitystä, Poutiainen kommentoi.
Poutiaisen matka jatkuu marraskuun lopussa USA:n Aspenissa käytäviin suurpujotteluun ja pujotteluun.
- Tavoittelen kärkeä taas heti seuraavissa kisoissa. Se vaan tuntuu olevan ihan yhtä tasainen ja kova kuin aiemminkin. Kymmenen joukkoon ei vahingossa horjahdeta, Poutiainen muistutti. 

Leinonen avasi mc-pistetilinsä

17-vuotias Sanni Leinonen avasi upeasti maailmancupin pistetilinsä. Numerolla 51 startannut Leinonen täytti tavoitteensa lunastamalla paikan toiselle kierrokselle.
- Ensimmäinen lasku oli tasainen. En halunnut lähteä toiselle kierrokselle ihan hulluja yrittämään. Halusin vain päästä maaliin. Ja pääsin. En voi sanoa, että olisi kauheasti jännittänyt, Leinonen kertoi.
Maailmancupin ensikertalainen Jessica Honkonen ajautui ulos radalta ensimmäisellä kierroksella. 

Tapio Ahlroth