Uutisen päiväys

17.2.2009← Takaisin

Naisnelikko valmiina kympille

    Liberecin MM-kisojen avausmatkan kympin hiihtäjät Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen, Pirjo Muranen ja Krista Lähteenmäki sekä päävalmentaja Magnar Dalen kertoilivat kuulumisiaan pressitilaisuudessa tiistaina.

    Liberecissä on tullut runsaasti lunta, joten puitteet MM-kisoille ovat talviset.
    ”Uskon, että torstaina olosuhteet ovat erittäin hyvät. Sääennuste lupaa 4-5 astetta pakkasta eikä lumisadetta. Meillä on kaikki hyvin, urheilijat ovat terveitä ja odotamme kovasti torstaita. Olemme optimistisia”, Dalen tiivisti.
    ”Viime talven maailmancupiin verrattuna järjestäjät ovat parantaneet 500 prosenttia. Majoitus on erittäin hyvä ja ruoka hyvää”, Dalen kehui.
    Saarista ei mahdollinen runsaskaan lumisade huoleta, sillä hän luottaa Suomen huoltojoukkoihin. Kenraaliharjoitus eli viimeinen MM-kisoja edeltänyt maailmancupin kilpailu lauantaina ei sujunut aivan odotetusti, mutta se ei hollolalaista enää paina.
    ”Valdidentrossa oli hengitysteiden kramppi, mutta en usko, että se tulee toistumaan. Radalla on kaksi pitkää tiukkaa nousua, huomenna teen taktiikan. Tavoite on mitali”, Saarinen sanoi.
    Kuituselle on tällä kaudella sattunut jo yksi ”unelmahiihdoksi” laskettava kilpailu, 10 kilometrin kisa Nove Mestossa Tour de Skillä. Kunto on MM-avauksen lähestyessä kohdillaan.
    ”Iskukyky ja kaksi viimeistä päivää ratkaisevat”, Kuitunen sanoi.
    ”Sapporoon verrattuna nyt on helpompaa, kun mielimatka on ekana. Täällä tavoitteena on yksi kultamitali”, espoolainen sanoi muttei julistanut mitalitavoitetta avausmatkalle.
    Kymmenen sakkiin tavoittelee paikkaa Muranen, joka odottaa muiden tavoin jo innolla tositoimiin pääsyä.
    ”Haluaisin mennä rennosti ja nauttien, niin että olisi mukava hiihto”, Muranen mietti odotuksiaan torstailta.
    Nuorten MM-hopeamitalisti Lähteenmäki on Ranskasta paluun jälkeen ollut hieman flunssainen, mutta toipui sopivasti MM-kisojen lähestyessä.
    ”Ei jännitä. Rennolla mielellä, kokemusta lähen hankkimaan. Opintomatka”, Lähteenmäki tiivisti mietteensä ennen ensimmäistä MM-starttiaan.