Uutisen päiväys

2.3.2007← Takaisin

Mustonen paras suomalainen Vossissa

Olympiavoittaja Dale Begg-Smith voitti Norjassa lasketun kisan ennen toiseksi sijoittunutta Japanin Nobuoki Nishia ja kolmanneksi laskenutta Kanadan Alexandre Bilodeuta. Sami Mustonen oli parhaana suomalaisena 14:s.

Kisarinne Vossissa oli erittäin vaativa. 29,5 astetta jyrkkä mäki antoi laskijoille haastetta. Tapio Luusuan kisa katkesi harmittavasti jo alkukilpailuun., josta 16 parasta pääsi finaaliin. Luusua oli alkukisan 17:s ja Eemeli Kallas 20:s. Juuso Lahtela ja Arttu Kiramo jäivät sijoille 40. ja 42.
- Ei se mennyt niin kuin piti, mutta sellaista huippu-urheilu on. Pienestä kaikki on kiinni, tänään oli tällainen päivä, kommentoi kisaa pettynyt Pekka Lehtikallio.

 

Mustosella sattui finaalin ylähypyssä virhe. Kallaksella ja Luusualla oli ongelmia hyppyjen alastulojen kanssa.
- Harmittaa kaikkien poikien puolesta. Pieniin virheisiin tänään kisa kariutui. Samin finaalilasku lähti hyvin, mutta liian iso ylähyppy ja sen jälkeen keskipätkä oli taistelemista. Tapiolla oli molempien hyppyjen alastulojen kanssa ongelmia, mutta muuten hyvä. Huomenna uudella innolla kisaan ja putsaamaan palkintopöytää, lopetti Lehtikallio.