Uutisen päiväys

5.2.2007← Takaisin

Mustonen La Plagnen ykkönen

Sami Mustonen sai La Plagnen kisassa huikeat yli 27 pisteet ja voitti kisan ennen toiseksi tullutta Kanadan Alexandre Bilodeauta. Kolmas oli olympiavoittaja australialainen Dale Begg-Smith.

Muilla suomalaisilla ei Ranskassa kulkenut yhtä kovaa kuin Mustosella. Tapio Luusua oli Mustosen jälkeen paras suomalainen sijoittuen lopulta 21:nneksi. La Plagnen kilpailussa Sami Mustonen palasi voittojen tielle.
- Erittäin hieno fiilis oli nousta ykköspallille. En muistanutkaan kuinka makeaa se on. Lasku oli sitä samaa mitä tällä kaudella olen vetänyt nyt vaan sain sen kisaankin, kertoi iloinen Sami Mustonen.

Maailmancupissa oli muutaman viikon tauko, jonka Suomen joukkue käytti tehokkaasti hyväkseen.
- Rukalta sain varmuuden korkkiseiskaan, jonka hyppäsin alahypystä. Muuten lasku oli virheetön ja aikakin oli erittäin kova. Pisteet 27.11 ovat muistaakseni parhaat mitä olen ikinä maailmancupissa saanut. Itseluottamusta tuli roppakaupalla lisää. Nyt on jotain konkreettista mikä kertoo, että kunnossa ollaan, lopetti iloinen Mustonen.

Erityisesti Mustosen laskutekniikka oli tänään loistava. Hyppyinä Mustoselta nähtiin taaksepäin voltti sekä alahyppyristä offaxis 720˚.
- Aivan mahtavaa laskua. Sami veti keskipätkän loistavasti. Alahyppy oli isoin mitä olen vähään aikaan nähnyt, iloitsi päävalmentaja Pekka Lehtikallio.

Huomenna La Plagnessa jatketaan parikumpareilla.

tulokset: www.fis-ski.com