Uutisen päiväys

24.2.2009← Takaisin

Muranen taisteli työradalla pronssia

Suomalaishiihtäjien mitalijuhlat Liberecin MM-kisoissa Vesecin hiihtostadionilla jatkuivat tiistaina, kun Pirjo Muranen taisteli pronssille. Murasen edelle jäivät Italian Arianna Follis ja yhdysvaltalaisyllättäjä Kikkan Randall.

”Pronssi tuntuu kirkkaalta ja menee kyllä heti MM-kullan jälkeen. Hieno suoritus. Sen verran alkoi painaa, etten pystynyt finaalissa enää niin rennosti hiihtämään. Nousuun olisi pitänyt päästä paremmin, suksi oli kyllä hyvä. Kyllä tämä on ihan unelmien täyttymys – edellisestä henkilökohtaisesta mitalista on kuitenkin aikaa”, koko tiistain vahvasti hiihtänyt Muranen kertasi iloisena tuoreeltaan.
Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 15:s, Riikka Sarasoja 21:s ja Kirsi Perälä 24:s.
”Näytti tosi hyvältä viimeiselle sadalle metrille asti, sitten tuli typerä horjahdus. Hiihto kyllä tuntui hirmu hyvältä”, Roponen sanoi tyytyväisenä.
”Tänään kaatui kyllä tuohon toiseen ylämäkeen, siinä meni oma rytmi sekaisin”, Sarasoja tiivisti puolivälieränsä.
Kirsi Perälä oli onnellinen, kun hartaasti odotettu arvokisasprintti oli takana. Perälä olisi toki halunnut hiihtää useammankin erän, mutta oli silti kohtuutyytyväinen.
Suomalaismiesten kolmikosta kaksi selvisi puolivälieriin, jonka jälkeen tie nousi pystyyn. Kalle Lassila oli eränsä neljäs ja lopputuloksissa 18:s, Matias Strandvall jäi erässään lopulta viidenneksi ja oli lopputulosten 24:s. Martti Jylhä karsiutui uransa ensimmäisessä MM-startissaan jatkosta, ja sijoittui 33:nneksi. Miesten sprintissä nähtiin norjalaisten kaksoisvoitto Ola Vigen Hattestadin ja Johan Kjolstadin voimin.
”Aika-ajon pystyin runttaamaan, mutta sitten tuli seinä vastaan. Pehmeä mies oli, lähdin vaan hiihtämään taktisesti hyvin”, Lassila tiivisti.
Strandvallin kisan pilasi viimeiseen nousuun lähdettäessä kylkeen tullut Italian Renato Pasini.
”Siinä vauhdit loppui. Oli kyllä rauhaton erä. Harmittaa ihan älyttömästi, kun olisi voimia ollut”, Strandvall manasi italialaisen toimia.
”Ei ole mitään ajatuksia päässä. Huonostihan se meni. Tietysti olen aika pirun pettynyt. Sairastuminen söi miestä. Eilinen autopeli antoi osviittaa, olisin siinäkin huono”, Jylhä murjasi.