Uutisen päiväys

22.3.2009← Takaisin

Muranen sivakoi kuudenneksi viimeisessä osakilpailussa – Puolan Justyna Kowalczyk voitti maailmancupin

    Pirjo Muranen oli parhaana suomalaisena kuudes Falunissa. 10 kilometrin takaa-ajon vapaan voitti Puolan Justyna Kowalczyk, Norjan Therese Johaug oli toinen ja Ruotsin Charlotte Kalla oli kolmas.

    Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen kymmenes, Aino-Kaisa Saarinen 16:s, Riikka Sarasoja 42:s ja Kirsi Perälä 58:s. Kerttu Niskanen ei startannut viimeisessä osakilpailussa.

    Kowalczyk lähti 10 kilometrin takaa-ajon kilpailuun ensimmäisenä. Eroa toisena lähteneeseen Ruotsin Anna Olssoniin oli yli 50 sekuntia. Puolalainen saikin hiihtää loppuun saakka ylhäisessä yksinäisyydessä.
    Kowalczykin takana käytiin tiukkaa kamppailua seuraavista sijoista. 2,8 kilometrin kohdalla Kalla ja Johaug yrittivät irtiottoa, onnistuen repimään noin kahdeksan sekunnin eron muihin takaa-ajajiin. Viimeisessä nousussa Norjan Kristin Steira kipusi Kallan perään, mutta loppukirikamppailussa ruotsalainen oli vahvempi.
    Murasen vauhti ilahdutti viimeisessä osakilpailussa, hänen menonsa oli hyvin pirteää. Kovalla loppukirillä suomalainen nousi kuudenneksi.
    ”Oli huikeata menoa. Laskuissa sain kiinni edellä hiihtäneitä kilpakumppaneita, mutta en kuitenkaan päässyt Olssonin peesiin. Sukset toimivat loistavasti. Olen todella tyytyväinen hiihtooni, vaikka maalissa oli kyllä väsynyt nainen ”, Muranen sanoi.
    Roponen aloitti jälleen vahvasti ja rennosti, eikä antanut tuumaakaan periksi kilpakumppaneille. Suomalainen ei kuitenkaan päässyt Johaugin ja Kallan vauhtiin mukaan, vaikka kovasti sitä yrittikin.
    ”Tänään sukset eivät olleet kunnossa, mutta myös nainen oli väsynyt. Lopputulos oli nyt tämä ”, Roponen totesi.

    Myös Saarinen oli helpottunut, kun pitkä kausi oli ohitse. Hän totesi, että viimeisissä kilpailussa hiihti väsynyt nainen.

    "Edelleen meno oli vaikeaa, vaikkakin tänään meni himpun verran paremmin kuin eilen. Kyllä nyt on kroppa tyhjennetty", Saarinen kertoi.

    Kowalczyk voitti samalla himoitun maailmancupin, koska Slovenian Petra Majdicin olisi pitänyt olla vähintään toinen ottaakseen kristallipallon itselleen.

    Aino-Kaisa Saarinen oli parhaana suomalaisena kolmas ja Virpi Kuitunen oli neljäs maailmancupin loppupisteissä. Puolalainen voitti myös normaalicupin ja Majdic oli sprintticupin ykkönen.

    "Tämä kausi ylitti odotukset. Onnistuin ajoittamaan kuntoni siten, että tärkeimmissä kisoissa olin vahvoilla. Ilahduttavaa oli myös se, että olen saanut luisteluun tehokkuutta. Kaudesta antaisin itselleni numeroksi 10-. Ensi kaudella taistellaan olympiakullasta.", Saarinen lisäsi.

    Tulokset ja maailmancupin loppupisteet: www.fis-ski.com