Uutisen päiväys

12.8.2011← Takaisin

Morgestern voittoon Courchevelissa, Koivuranta 35.

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 jatkui perjantai-iltana 12. elokuuta Ranskan Courchevelissa. Morgestern vei jälleen kilpailun voiton.

   

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 jatkui perjantai-iltana 12. elokuuta Ranskan Courchevelissa. Kilpailu hypättiin HS 132-mäessä. Itävallan Thomas Morgestern on ollut kesän kiistaton ykköshyppääjä ja jatkoi voittoputkeaan jälleen Ranskassa. Voittajan hypyt kantoivat 126,5 ja 132 metriä. Kilpailun paras suomalainen oli Anssi Koivuranta, sijoitus 35. Suomen mäkijoukkue on ollut viime lauantaista asti leirillä Courchevelissa.

  Suomen mäkikotkien kilpailumenestys odottaa vielä hyvien harjoitussuoritusten siirtymistä kilpailuun. Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä toteaa tilanteen vaativan nyt aikaa ja kärsivällisyyttä ja työn jatkuvan kohti loppusyksyä ja talvea.
  - Kisan tulos jäi heikoksi, hyviä harjoitushyppyjä ei saada vielä siirrettyä kilpailuun. Tämän päivän tulokset osoittivat, että paljon töitä on edessä. Yhteistä valmentautumisaikaa tarvitaan lisää, totesi Niemelä kilpailun jälkeen.

  Kilpailutulokset jäivät vielä vaisuiksi, mutta Suomen joukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen joukkueen leiriviikkoon.
  - Alkukesä on harjoiteltu valmennuskeskuksissa Kuopiossa, Lahdessa ja Rovaniemellä omien valmentajien kanssa. Nyt olemme olleet Courchevelissä ensimmäisellä yhteisellä ulkomaan leirillä ja kesä GP-kisoista huolimatta on painotus ollut täysin harjoittelussa. Kilpailusuoritukset eilisessä karsinnassa ja tänään kilpailussa jäivät yleisesti toivottua vaisummiksi, mutta kaikilla leirillä olleilla hyppääjillä on tullut yksittäisiä hyviä onnistumisia. Meidän harjoittelun rytmitys tähtää loppusyksyyn ja talveen, kertoi Niemelä

  - Nuorilla on ollut nyt oma ohjelmansa, pääpaino kesällä kilpailukokemuksen kerryttämisessä, eikä harjoittelusta ole toisaalta varaa tinkiä huippua tavoitellessa. Hautamäen osalta kaikki tavoitteet ja harjoittelun rytmitys on suunnattu kohti talvea. Happonen ja Larinto ovat kuntoutusvaiheessa. Tavoitteena, että syyskuun puolivälissä pääsisimme Villeä lukuun ottamatta koko joukkue leireilemään yhdessä, kertoo Niemelä joukkueen suunnitelmista.


  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 jatkuu Sveitsin Einsiedelnissä sunnuntaina 14.8.2011.


  Tuloskooste
  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
  12.8.2011 Courchevel FRA, HS 132

  1. Thomas Morgestern AUT 283.8
  2. Richard Freitag GER 280.6
  3. Kamil Stoch POL 277.2
  35. Anssi Koivuranta 102.5
  44. Kalle Keituri 90.9
  50. Matti Hautamäki 78.2

  Jarkko Määttä, Olli Muotka ja Kai Kovaljeff karsiutuivat kilpailusta.

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com