18.8.2007← Takaisin

Morgenstern Einsiedelnin ja neljän maan turneen voittajaksi – Ahonen putosi toiselta kierrokselta

Itävallan Thomas Morgenstern otti FIS kesä GP-sarjan toisen voittonsa Sveitsin Einsiedelnista. Hän nousi toisen kierroksen komealla hypyllään sijalta 13 kisan ja neljän maan turnauksen voittajaksi

Samalla Morgenstern meni myös FIS kesä Grand Prixn johtoon. Lauantain kilpailun  104 ja 114,5 metrin hypyistään itävaltalainen keräsi 248,3 pistettä.
    Toiseksi sijoittui jälleen Puolan Adam Malysz, joka hänkin joutui tällä kertaa venymään toisellaan. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksas, hypyt 105,5 ja 111,5 metriä ja pisteitä 244,6. Kolmas oli Slovenian Jernej Damjan, jonka hyppäsi 108,5  ja 109 metriä ja hävisi Malyzille vain kymmenyksen, pisteet 244,5. Seuraavat sijat menivät kotimaisemissaan hypänneille Sveitsin Simon Ammanille ja Andreas Küttelille. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Itävallan Gregor Schlierenzauer putosi kuudenneksi ja menetti samalla mahdollisuutensa neljän maan turnauksen voittoon.

Suomalaisista Harri Olli teki hyvän kilpailun ja sijoittui kahdeksanneksi. Olli hyppäsi ensimmäisellään 104 metriä ja ylti toisella 109,5 metriin,  yhteispisteet 235,3. Myös Janne Happonen onnistui. Hän oli 104,5ja 106,5 metrin 229,3 pistettä antaneilla hypyillään 13:s. Ensimmäistä kertaa GP:n toiselle kierrokselle asti yltänyt Kalle Keituri oli 30:s.

Neljän maan turnauksessa ennen tätä päivää viidentenä olleelle Janne Ahoselle päivä oli musta. Koekierroksella pisimmän hypyn hypännyt Ahonen kurotti ensimmäisellään vain 99 metriä ja tosiasia valkeni heti: Janne Ahonen ei hypännyt Einsiedelnin kilpailun toisella kierroksella. Hollolaisen sijoitus oli 36. ja sen myötä menivät myös toiveet turnauksen kärkisijoista.

- Kyllä nyt ovat mielialat mustana. Olosuhteet olivat taas tänään sellaiset kuin olivat. Tuulta tuli edestä ja takaa ja siitä väliltä. Harmi vaan, että taas sattui Ahosen kohdalle, harmitteli Suomen joukkueen päävalmentaja Tommi Nikunen ja mietti ääneen mahdollisuutta, että päivän koekierros olisikin ollut jo kolmen kierroksen kilpailun ensimmäinen.

- Silloin Janne olisi kahden hypyn jälkeen ollut ihan kohtuullisilla sijoilla ja lopputulos olisi ollut aivan toinen, hän spekuloi muistaen, että päivän voittaja nousi kärkeen sijalta 13.

Veli-Matti Lindström ja Jussi Hautamäkikin olivat selvittäneet perjantain karsinnan. Heistä Lindström oli päivän kisassa sijalla 33 ja Hautamäki 42:s.