Uutisen päiväys

4.3.2006← Takaisin

Moan voitti Salpausselän yhdistetyn, Koivuranta neljäs

Mäen jälkeen toisena ollut Norjan Magnus Moan voitti Gundersen-yhdistetyn lauantaina Lahdessa. Seuraavat sijat menivät Saksan Björn Kircheisenille ja Itävallan Felix Gottwaldille. Suomen Anssi Koivuranta oli neljäs.

Kuusamon 17-vuotias Anssi Koivuranta oli mäkiosuuden jälkeen kärjessä hypättyään 128,5 ja 116,5 metriä. Eroa toiseksi parhaaseen hyppääjään, Norjan Moaniin tuli 37 sekuntia.
Koivuranta oli tyytyväinen mäkisuorituksiinsa ja hyrisi tyytyväisyyttä, että oli jälleen päästy ”hyppäämään mäestä, jota voi sanoa hyppyrimäeksi”.
- Pragelaton mäet olivat jotain aivan muuta. Olympiakisojen jälkeen olin viikolla kerran pienemmässä mäessä ja nyt harjoitus- ja koekierroksella sain hyvin korjattua virheitä, joita harjoituksissa huomattiin, Koivuranta kertoi hiihdon jälkeen.
Hiihto-osuudella Koivurannan voimat eivät aivan riittäneet takana tulleille koville hiihtäjille.
- Yritin hiihtää järkevän hiihdon. Jos olisin lähtenyt Moanin, Kircheisenin tai Gottwaldin matkaan, siinä olisi voinut käydä huonosti, Koivuranta analysoi ja kiitteli erityisesti Gottwaldin mahtava menoa. Tämä nousi kolmanneksi sijalta 27 ja takaa-ajettavaa kolmanneksi tulleesen Kiecheiseniin oli 1,47 minuuttia.

Kilpailun voittanut Magnus Moan oli mäen jälkeen toinen, 37 sekuntia Koivurannasta. Hän ajoi suomalaisen kiinni jo alkukilometreillä ja meni saman tien menojaan. Sijalla 10 mäen jälleen ollut Björn Kircheisen hiihti 1,31 minuutin eronsa Koivurantaan kiinni reilun kahdeksan kilometrin kohdalla ja jätti tämän saman tien. Vain pari kilometriä ennen maalia takaa tuli vielä huimaa hiihtoa tehnyt Felix Gottwald ja jätti suomalaisen palkintosijojen ulkopuolelle.

Suomen joukkueesta Jouni Kaitainen oli 14:s oltuaan mäkiosuuden jälkeen kahdeksas. Lahtelainen oli tyytyväinen sijoitukseensa, joka oli lähellä hänen kaikkien aikojen parastaan (10:s).
- Aija rajulta tuntui hiihtää pitkästä aikaa 15 km rankassa maastossa, tuumi Kaitainen, joka edelleen oli pettynyt jäätyään ulos olympiajoukkueesta.
- Mäki oli sellaista perustasoa, ei mitenkään erityisen hyvä, hän arvioi.

Suomalaisista Antti Kuisma oli 26:s. Mäen jälkeen hän oli 39:s. Janne Ryynänen oli 38:s, hypyt sujuivat paremmin. Mäkiosuuden jälkeen hän oli 13:s.

Suomen Hannu Manninen ja Jaakko Tallus eivät sairastumisen vuoksi osallistu Salpausselän maailmancupeihin. Molemmat ovat kuitenkin jo toipumassa ja päässeet harjoittelemaan.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lisätietoja Salpausselän kisoista: www.lahtiskigames.com