Uutisen päiväys

16.3.2006← Takaisin

MM-esikisat Sapporossa keväisessä säässä

Maastohiihdon maailmancupin finaalikilpailut käydään Sapporossa, Japanissa aurinkoisessa säässä. Tunnelmat ovat odottavat.

Suomen maastohiihtojoukkue saapui keskiviikkona Sapporoon odottelemaan viikonloppuna käytäviä maailmancupin päätös- ja MM-esikisoja. Shirahatayaman hiihtopaikan latuihin joukkue tutustui torstaina. Mukana hiihtämässä oli myös lonkka- ja selkävaivasta toipunut Virpi Kuitunen. Olosuhteet ovat keväiset, sillä lämpötila oli torstaina seitsemän astetta.

”Ladut ovat vaativat, nousua riittää. Lumi on likaista”, Aino-Kaisa Saarinen kertoi ensimmäisistä havainnoistaan.

Saarinen ja muu joukkue toipuu matkaväsymyksestä odottavissa tunnelmissa.

”Nukuin 14 tuntia. Tämä päivä onkin mennyt vähän tokkurassa. Hyvä että on ennen kisoja vielä aikaa toiset 14 tuntia nukkua, yllättävän rankkaa”, toista kertaa Japanissa oleva Aino-Kaisa Saarinen.

Riitta-Liisa Lassila on lauantaisen Holmenkollenin 30 kilometrin kilpailun jälkeen käyttänyt aikaansa lähinnä perheen uuden talon sisustukseen.
”Hyvillä mielin lähden viikonlopun kisoihin, mitään tiettyjä tavoitteita ei ole. Täällä on mukavat, hiihdettävät ladut”, Lassila sanoi.

Suomen joukkue majoittuu puolen tunnin päässä kisapaikalta Sapporon keskustassa. Ensi vuoden MM-kisojenkin majoituspaikka on jo katsastettu.
”Ensi vuoden kisahotelli on vähän lähempänä kisapaikkaa, mutta sieltä shoppailupaikat eivät ole kävelymatkan päässä”, lajijohtaja Per-Ole Lindell kertoi.

Maastohiihdon maailmancupia Sapporossa kilpailtiin edellisen kerran vuonna 1995, jolloin miehet ja naiset hiihtivät 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Naisten kilpailu päättyi venäläisten kolmoisvoittoon Jelena Välben johdolla, miesten kilpailun voitti norjalainen hiihtolegenda Björn Dählie. Parhaana suomalaisena Jari Isometsä sijoittui tuolloin neljänneksi, naisten kilpailussa Merja Kuusisto oli 12:s.

Kuitusen, Saarisen ja Lassilan lisäksi kilpailuihin osallistuu Pirjo Manninen, mieshiihtäjiiä ei reissussa ole. Lauantaisen sprinttiviestin parit varmistuvat perjantaina.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa):
Lauantai:
7.00 Naisten ja miesten sprinttiviesti (vapaa hiihtotapa)
Sunnuntai:
5.00 Naisten takaa-ajo (7,5 km+7,5 km)
6.30 Miesten takaa-ajo (15 km+15 km)

Sapporon kilpailuissa ei ole mukana suomalaismiehiä.

Sapporon kilpailuja voi seurata televisiosta seuraavasti:

Lauantai 18.3.2006 Yle24
6.50 – 9.00  Hiihdon maailmancup
Sprinttiviestit. Selostus Bror-Erik Wallenius. Sapporo, Japani

Sunnuntai 19.3.2006 Yle TV2
6.25 – 8.00  Hiihdon maailmancup
Miesten ja naisten takaa-ajokilpailut. Selostus Bror-Erik Wallenius. Sapporo, Japani

Lisätietoja: http://www.yle.fi/

Lisätietoa kisoista: http://www.sapporo2007.com/