Uutisen päiväys

15.12.2006← Takaisin

Milla Saari ja Kirsi Välimaa palkintopallille Vuokatin Skandinavia-cupissa

    Naishiihtäjät vastasivat parhaista suomalaissuorituksista Vuokatin Skandinavia-cupin avauspäivänä. Milla Saari vei voiton ja Kirsi Välimaa oli kolmas perinteisen hiihtotavan 10,8 kilometrin kilpailussa.

    Miesten 14,4 kilometrillä paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Lauri Pyykönen.

    Räntäsateessa raskaissa olosuhteissa, mutta siihen nähden hyväkuntoisella ladulla Saari jätti Norjan Astrid Jacobsenin kakkoseksi 1,7 sekunnin erolla. Vahvaa suomalaispanosta täydensi neljänneksi sijoittunut Marjo Loukkola.

    ”Hiihto tuntui hyvältä, vaikka keli oli tosi rankka. Olen erittäin tyytyväinen, että sain hyvin irti. Kunto on erinomainen ja vauhti kiihtyy, kun saa startteja alle”, Saari myhäili.

    Välimaa oli kilpailussa epäonninen, sillä hänen sauvansa meni poikki jo alkumatkalla.

    ”Olin ihan, että ”no nyt se oli sitten siinä”, mutta parin-kolmen sadan jälkeen sainkin uuden sauvan. Sitten lähdin kauheata vauhtia ja ajattelin, että menen hapoille. Toinen (3,6 kilometrin) kiekka meni kuitenkin niin, että eroa kärkeen ei tullut ja kolmas kiekka menikin yllättävän hyvin. Hiihto oli kyllä tosi hyvän tuntoista ja olisi ollut mukava mennä alusta asti normaalisti”, Välimaa harmitteli epäonneaan.

    Miesten kilpailussa Pyykönen rikkoi vahvan norjalaisrintaman, sillä hän oli ainoa ei-norjalainen kahdeksan joukossa. Kilpailun voitti tällä kaudella jo maailmancupin sprintissä kakkoseksi Düsseldorfissa ehtinyt Öystein Pettersen viisi sekuntia ennen Jon Kristian Dahlia. Simen Östensen oli kolmas. Kymmenen joukkoon ylsi suomalaisista myös vaasalainen Matias Strandvall, joka sijoittui yhdeksänneksi.

    Paremmin sprinttihiihtäjänä viihtyvä Pyykönen oli hiihtoonsa tyytyväinen, vaikka hänen paras vesikelin suksiparinsa olikin Vuokatin sijaan maailmancup-reissulla Ranskassa.
    ”Muutama plus-sekunti siitä ehkä tuli. Sellaista ihan perus-ok hiihtoa, hyvin jaksoi hiihtää tätä pikkunättiä maastoa. Huomista (lauantain sprinttiä) ajatellen ok”, Pyykönen tuumi.

    Lauantaina Vuokatin Skandinavia-cupissa hiihdetään sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

    Tulokset (kilpailun 5 parasta ja 4 parasta suomalaista):

    Naiset, 10,8 km (p): 1) Milla Saari Suomi 31.28,2, 2) Astrid Jacobsen Norja jäljessä 1,7 sekuntia, 3) Kirsi Välimaa Suomi -4,4, 4) Marjo Loukkola Suomi -9,0, 5) Therese Johaug Norja -15,4,...9) Anne Mäkinen Suomi -36,6.


    Miehet, 14,4 km (p): 1) Öystein Pettersen Norja 35.22,1, 2) Jon Kristian Dahl Norja -5,0, 3) Simen Östensen Norja -8,7, 4) Lauri Pyykönen Suomi -58,7, 5) Krister Trondsen Norja -1.02,1…9) Matias Strandvall Suomi -1.27,3,…12) Olli Ohtonen Suomi -1.31,1, 13) Jesse Väänänen Suomi -1.35,0.

    Täydelliset tulokset:
    http://www.championchip.fi/
     
    Järjestäjän kotisivut: http://www.vuokattisport.fi/

    Lisätietoa Skandinavia-cupista englanniksi: http://www.scancup.com/