Uutisen päiväys

5.3.2006← Takaisin

Mikko Ronkainen laski Inawashiron kumpareiden voittoon

    Ronkaisen pisteet 25,29 riittivät voittoon ennen isäntämaa Japanin Kai Ozakia. Kolmanneksi laski Kanadan kokenut Pierre-Alexandre Roussou.

    Suomalaisten päivä oli Ronkaisen voitosta huolimatta hieman murheellinen, Janne Lahtela ei laskenut kilpailussa lainkaan loukattuaan hieman polveaan harjoituksissa. Sami Mustonen kaatui hurjan näköisesti alahypystä mutta selvisi säikähdyksellä ja mustelmilla. Nuori Juuso Lahtela osoitti jälleen vahvoja otteita vaativissa olosuhteissa.
    - Mikon voitto on hieno juttu. Mies laski jälleen hienosti ja varmasti ja siitä sai palkintona ykkössijan. Juuson laskuihin voi olla taas tyytyväinen, Juuso on osoittanut olevansa ehdotonta materiaalia finaaleihin jo nyt. Juuson kohdalla odotuksia ja tavoitteita voidaan pikkuhiljaa ruveta hilaamaan lähemmäs palkintosijoja. Kommentoi matkalta Tokioon saavutettu lajipäällikkö Marko Mustonen.

    Mikko Ronkaisen kunto on säilynyt olympiahopean jälkeen kovana. Tämän päivän kisassa riitti voittoon perusvarma lasku, crossihelillä ja korkkiseiskalla. Mäki Inawashirossa oli jälleen erittäin vaikea, jyrkkä ja epärytminen. Japanissa freestyle-hype ei nää vielä loppuaan ja urheilijat nauttivat toden teolla kilpailemisesta suurimpien fanien silmien edessä.
    - Aina on tosi mukava kisata täällä, taitaa olla jo viides palkintosija täältä. Tänään kirjotin kisan jälkeen yli tunnin nimikirjoituksi, fani-meininki täällä on kovaa johtuu varmaan siitä että olen saman mittainen japanilaisten kanssa. Voittoon on hieno lopettaa kausi, laskeminen tuntui hyvältä jo ekoista harjoituksista lähtien. Kommentoi kisan voittaja Ronkainen.

    Lisätietoja: Antti Rautiainen 045-135 9436