12.3.2005← Takaisin

Miesten suurpujottelu loppuun saakka huippujännittävä

Miesten suurpujottelun maailmancupin voitto ratkesi vasta kisan vihon viimeisellä laskulla. Finaalissa ykköstilan ottanut Itävallan Stephan Görgl varmisti voitollaan SP-cupin voiton maanmiehelleen Benjamin Raichille, joka vei kristallipallon vain kolmen pisteen erolla USA:n Bode Milleriin. Päivän kisassa Miller oli toinen ja Raich kolmas.

Suurpujottelucupia ennen finaalia johtaneen Raichin voitto näytti ensimmäisen kierroksen jälkeen luisuneen käsistä, kun hänen sijoituksensa oli vasta kahdeksas. Toisen laskunsa mies kuitenkin tuli tuulispäänä alas ja oli päivän nopein samalla ajalla kuin kisan voittaja ja kärjessä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Görgl. Nousu oli komea, vaikka Millerikin piti pintansa ja nousi ensimmäisen laskun jälkeiseltä kolmossijalta kakkoseksi. Se ei kuitenkaan Raichille riittänyt. Suurpujottelucupin loppupisteet: 1) Benjamin Raich AUT 423, 2) Bode Miller USA 420, 3) Thoms Grandi CAN 366, 4) Hermann Maier AUT 362

Lohdutukseksi yhdysvaltalaislaskija kuitenkin sai varmistuksen sille, että hän sunnuntaina tulee vastaanottamaan cupin arvostetuimman kristallipallon eli sen, joka annetaan maailmancupin kokonaiskilpailun voittajalle. Ennen viimeistä osakilpailua pisteet ovat: 1) Bode Miller USA 1608, 2) Benjamin Raich 1404, 3) Hermann Maier AUT 1295.

Suomen Kalle Palander oli ensimmäisen laskun jälkeen hienosti neljäntenä aivan kärjen tuntumassa. Toinen lasku ei onnistunut yhtä hyvin ja tuloksena oli seitsemäs sija. Se kuitenkin riittää pitämään suomalaisen suurpujottelun maailmancupin kaikkein kuumimmassa ryhmässä, kun valkoinen sirkus ensi syksynä taas starttaa uuteen kauteen. Suurpujottelun maailmancupissa Palander on kuudes.