Uutisen päiväys

14.2.2006← Takaisin

Miesten kumpareet keskiviikkona toiveita täynnä

Suomalaistoiveet ovat korkealla keskiviikkona, kun kilpaillaan miesten kumparelaskun kullasta ja kunniasta. Suomella on asettaa kisaan huippukova joukkue: Janne Lahtela, Juuso Lahtela, Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen.

Suomen joukkueessa Salt Laken kumparekultaa puolustaa Janne Lahtela, Mr. Kumparelasku, joka on mukana jo viidensissä olympiakisoissaan eli hän on ollut joukkueessa aina kun laji on ollut olympiaohjelmassa. Olympiakisoista Lahtelalla on edellisen kisojen kultamitalin lisäksi myös Naganosta hopeata, muita arvokisamitaleita ja maailmancup-menestystä on lisäksi roppakaupalla. Myös Torinon kilpailuihin Lahtela lähtee selvin tavoittein.

- Jos edellisistä olympialaisista on voitto niin ei tavoitteita ainakaan alemmas voi asettaa, tavoitteena on tehdä puhdas onnistunut suoritus ja tuoda se olympiakulta kotiin, kertoilee Lahtela.

Myös Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen ovat kokeneita ja menestyksekkäitä kisakävijöitä. Alun perin varamiehenä mukaan tullut Juuso Lahtela on ensimmäisen suuren haasteensa edessä.

Maanantaina ja tiistaina laskijat pääsivät ottamaan tuntumaa vaativaan olympiamäkeen. Olympiamäki on jyrkkyydeltään 26 astetta, jyrkkyys ei itsessään tee rinteestä vaativaa vaan pienet, tiheät ja terävät kummut jotka vielä kaiken lisäksi jäätyvät Italian kylmissä öissä. Päävalmentaja Pekka Lehtikallion mukaan se ei suomalaisia häritse.

- Mäki on vaativa, mutta se sopii meille. Harjotuksissa pojat laski erittäin hienosti, huomaa että vanhatkin miehet alkavat lämpenemään kun isoihin kisoihin tullaan. Mikko, Sami ja Janne on hiihtäneet täällä parhaimpia laskuja mitä koko kautena on nähty, ilolla ja sopivalla jännityksellä huomista odotetaan, sanoi Lehtikallion tunnustaen että oikeanlaisia perhosia on jo vatsassa.

Kumpareiden karsinta ja finaali tv:ssä:

YLETV2

karsinta 14.55

finaali    18.25