Uutisen päiväys

26.11.2005← Takaisin

Miesten 15 kilometriä saksalaistriumfia – Jauhojärvi hienosti kuudes

Saksan Tobias Angerer voitti miesten perinteisen 15 km Nordic Openingnin miesten hiihdon avauksessa. Saksalaisrintaman rikkoi Norjan Jens Arne Svartedal kakkossijalla ennen Jens Filbrichiä. Suomen Sami Jauhojärvi oli kuudes.

Jauhojärvi on mielellään palkintojenjaossa vaikka joka ainoassa kilpailussa. Kuudes sija, vain 13,3 sekuntia voittajasta antaa potkua tulevaan, vaikka Alatornion Pirkkojen mies aikookin Rukan jälkeen panostaa jälleen harjoitteluun – Eero Mäntyrannan opeilla.

- Hiihto oli tänään selvästi parempaa kuin viikko sitten. Sain viikolla muutaman harjoituksen ja nyt kunto alkaa löytyä. Siinä 13 kilometrin kohdalla tuli heikko hetki, mutta sain väliaikoja jatkuvasti ja kuulin, että podiumpaikka oli huulilla ja se antoi voimaa. Olen todella tyytyväinen, vaikka olisikin ollut komiata olla pallilla kotiyleisön edessä. Kannustus oli hirveä, yleisö oli matkassa koko ajan, kiitti Jauhojärvi.
Rukan maailmancupiin Jauhojärvi kertoi tehneensä ”pikkuisen kuntopiikkiä”.
- Nyt alkaa harjoittelu ja seuraava tekeminen on Torinossa, Jauhojärvi kertoi ja sanoi menevänsä eteenpäin Eero Mäntyrannan opeilla.
- Kävimme yhdessä henkilökohtaisen valmentajani Reijo Jylhän kanssa Mäntyrannan juttusilla ja sain sieltä hyviä teemoja harjoitteluun. Yhtenä teemana on selvä kilpailujen ja harjoittelun jaksottaminen.
Hyväntuulisen Jauhojärven päämatkat Torinossa ovat perinteinen 15 km, takaa-ajo ja sprinttikin ja ennen kaikkea viesti. Sinne valmistauduttaessa on hyvä välillä ”kuunnella, kun kunto nousee kohisten”.

Suomen miehistä maailmancupin pisteille pääsivät myös Olli Ohtonen, joka oli 23:s ja Ville Nousiainen sijalla 25. Nousiaisen mieltä päivän hiihto lämmitti erityisesti. Beitostölenin jälkeen nuori mies oli melkein valmis lyömään hanskat tiskiin, kun siellä ”kaikki meni pieleen”.
- Olivat ne ylämäet nytkin sellaista väkisin tikkaamista, eikä se vieläkään oikein hyvältä tuntunut. Ainakin jaksoin maaliin asti. Vielä tästä on varaa parantaa. Talven mittaan kun aina muutaman kilometrin pitemmälle pääsee, jaksaa helmikuussa varmaan jo hiihtää 15 kilometriä maaliin asti, Nousiainen arveli.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/
Lisää kilpailusta: http://www.nordicopening.com/