Uutisen päiväys

10.9.2007← Takaisin

Miesalppihiihtäjät testasivat sisälasketteluhallin Hollannissa

    Suomen miesten alppimaajoukkueen huono onni muuttui tyytyväisyydeksi Hollannissa.

    Suomen miesten alppimaajoukkuetta on vainonnut huono onni syksyn leirisuunnitelmia tehtäessä. Chilen leirin peruuntui logistiikkaongelmien vuoksi ja maajoukkuemiehet suuntasivat Keski-Eurooppaan. Jäätiköillä vallinnut epävakainen sää muutti jälleen suunnitelmia, ja miehet, Kalle Palanderin johdolla, päätyivät treenaamaan Hollannin Landgraafiin sisälaskettelukeskukseen.

    Snowworld Landgraaf on yksi Euroopan kolmesta sisälasketteluhallista Ranskan ja Saksan hallien ohella. Snowworld takaa varmuudella hyvät lasketteluolosuhteet vuoden jokaiselle päivälle.

    - Sveitsiin Saas Feen jäätikölle päästyämme ensimmäiset kaksi päivää leiristämme kuluivat sisätiloissa sateen loppumista odotellessa. Sääennuste ei luvannut parempaa keliä loppuviikolle, joten pikaisen harkinnan ja selvitystyön jälkeen päätimme ajaa Hollannin Landgraafiin, kertoo joukkueen valmentaja Pasi Laitakari.

    Joukkueen onneksi harjoitteluvuoroja saatiin buukattua lyhyellä varoitusajalla. Niin Saksan kuin Ranskankin hallit olivat täynnä treeniryhmien osalta ja vaihtoehdoksi jäi Landgraaf.

    - Myös jatkossa hallit voivat olla varteenotettavia vaihtoehtoja, ottaen huomioon hyvin epävakaiset lumiolosuhteet Keski-Euroopan jäätiköillä, jatkaa Laitakari.

    Ensimmäisellä harjoitusleirillä sisälaskettelukeskuksessa mukana olivat Kalle Palanderin lisäksi Marcus Sandell, Jukka Leino sekä Petteri Kantola. Valmennuksesta vastasivat päävalmentaja Christian Leitner, Pasi Laitakari ja Janne Haarala. Tuore joukkueen fysio Jarno Pirinen oli pitämässä huolta joukkueen fyysisestä kunnosta.

    Leirin alkuperäisenä tavoitteena oli laskea suurpujottelua, mutta treenipaikan muutoksen johdosta ”jouduttiin” pujotteluradalle. Apea mieli muuttui kuitenkin melko nopeasti positiiviseksi, kun laskijat huomasivat kuinka tehokasta harjoittelu hallissa oli.

    - Puolet rinteestä on varattu treeniporukoille. Vaikka rinne ei olekaan kuin 500 metriä pitkä, teimme siihen 25─30 portin puikkaradan. Reilussa parissa päivässä saimme kasaan yli 2000 pujottelukäännöstä, mikä jäätiköllä saavutettaisiin noin viikon mittaisella leirillä, kommentoi Laitakari tyytyväisenä leirin antia. 

    Treenitehokkuuden ollessa maksimissa joukkueen koko yhdellä radalla on maksimissaan neljä urheilijaa. Toinen osa joukkuetta leireilee Ranskan Amnėvillen hallissa 10.9. lähtien. Jukka Rajalan, Tuukka Kaukoniemen, Andreas Romarin ja Jukka Leinon pujotteluharjoituksia katsovat tarkasti valmentajat Michael Steiner, Janez Hladnik ja Antti Koramo. 

    Sisälaskettelukeskuksen olosuhteet ovat alppihiihdon perusharjoitteluun hyvät, koska rinteen pohja on kova ja jäinen. Tämä mahdollistaa myös välinetestauksen tässä vaiheessa kautta. Seuraavat leirit pyritään kuitenkin toteuttamaan vaativimmissa mäissä, jotta kisakauden avauksessa joukkue olisi täydessä iskussa.