Uutisen päiväys

17.11.2013← Takaisin

Miehillä hyvä päivä Oloksella, Heikkinen nopeimpana suomalaisena toinen

Suomalaismiesten kolmoisvoitto Oloksen FIS Tykkikisan 15 kilometrin vapaalla näytti jo liki varmalta. Matti Heikkinen oli nopein suomalainen jääden kisan voittaneelle Venäjän Petr Sedoville 7,8 sekuntia.

 Oloksen 15 kilometrin kisan lopputulos on suomalaisittain valoisaa luettavaa. Matti Heikkinen hiihti parhaana suomalaisena toiseksi, Tero Similä kolmanneksi ja Lari Lehtonen neljänneksi. Kisapaikalla Muoniossa yleisö ehti jo hiukan iloita suomalaisten kolmoisvoitosta, mutta Venäjän Petr Sedov tuli takaa ja löi kovimman ajan taululle.
- Ei me urheilijat keritty mitään juhlia. Ihan hyvä, että Petr tuli takaa ohi, niin ei pääse syntymään sellaista voiton tuomaa hyvän olon tunnetta. Nyt on hyvä nälkäinen olo jatkaa kautta tästä eteenpäin, Heikkinen kertoo.
Edellisellä viikolla flunssasta kärsinyt Heikkinen on kuitenkin kisan antiin tyytyväinen. Kroppa on palautunut sairastelusta ja suksi kulkee – ainakin kohtuullisesti.
- Kyllä tästä se ajamisen ilo puuttui, mutta tasapainoista ja tasaista työskentelyä. Ihan aikataulussa ollaan. Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, että kroppa on nyt saatu terveeksi, Heikkinen kertoo.
- Tämä oli hyvä kisa meidän miehille. Odotamme seuraavaa kisaviikonloppua Rovaniemellä ja sitten luonnollisesti Rukan maailmancupia. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

Similä myöntää hiukan jännittäneensä sunnuntain kisaa:
- Mietitytti, että pysyykö tekniikka kasassa, kun ei ollut vapaan starttia takana, mutta hyvinhän se pysyi. Tämä päivä oli selvästi eilistä parempi: vauhdinjako onnistui ja pystyin tekemään tasaisen hyvän hiihdon ja ehkä jopa loppua kohti hiukan kiihdyttämään.
Tykkikisat toimivat katsastuksena myös Rukan maailmancupiin. Oloksen viikonlopun varaan mies ei kuitenkaan näyttöjen antamista jätä vaan aikoo ladulle myös tulevan viikonlopun Rovaniemen Suomen Cupissa.
- Toivottavasti nyt tuli jonkinlaiset näytöt annettua. Rovaniemelle olen ilmoittautunut molemmille päiville, mutta tilanteen mukaan katson. Perinteisen hiihdän varmasti, Similä lupaa.

Neljänneksi hiihtäneen Lehtosen kisa lähti hyvin käyntiin, mutta keskivaiheilla tuli hiukan heikompi hetki.
- Hyvä tilanne näin kauden alkuun. Mulle viikonloppu oli jopa yllättävän positiivinen kulun suhteen. Mukavampi tästä on kautta jatkaa kuin jos ois mennyt hiihdot ihan penkin alle.
- Varmasti eilinen kisa aukaisi, kun hieronnassa ravisteltiin, niin ei ollu lihakset menneet tukkoon eikä tyhjäksi. Eiliseen verrattuna tänään oli kokonaisuus vähän parempi. Hiukan harmittaa, kun venäläinen tuli rikkomaan meidän kolmoisvoiton, mutta ei me huonolle hävitty, Lehtonen kertoo.

Miesten 15km vapaa
(vahvistamaton tulos)
1. Petr Sedov                                            RUS              34.56,5
2. Matti Heikkinen             FIN               +7,8              
3. Tero Similä                     FIN               +10,9
4. Lari Lehtonen                 FIN               +14,7

Viralliset tulokset ja muut suomalaissijoitukset järjestäjien sivuilla: