Uutisen päiväys

9.3.2007← Takaisin

”Meni käsikirjoituksen mukaan” - Hannu Manninen kolmas Salpausselällä

Suomen Hannu Manninen sijoittui kolmanneksi USA:n Bill Demongin ja Saksan Sebastian Haseneyn jälkeen Salpausselän Gundersen-yhdistetyssä.

- Se meni käsikirjoituksen mukaan, sanoi Manninen sijoittumistaan suhteessa maailmancupissa pahimpina kilpailijoinaan oleviin Itävallan Christroph Bieleriin ja Felix Gottwaldiin sekä Norjan Magnus Moaniin.

Aivan kokonaan kilpailu ei mennyt maailmanmestarin ja maailmancupin johtajan toiveiden mukaisesti.
- Hyppyjen olisi pitänyt olla pari metriä pidempiä, jotta olisin pystynyt kamppailemaan voitosta. Hypyissä ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, jostain syystä ne eivät vaan kantaneet pidemmälle. Hiihto oli tänään todella rankkaa ja koko ajan piti tehdä töitä täysillä. Lahdessa on kuitenkin aina mukava hiihtää ja yleisön kannustus oli mukavaa, Manninen sanoi ja lähtee luottavaisena lauantain sprinttikisaan.
- Osaan hypätä paremmin. Kilpailusta tulee varmasti tiukka, hän jatkoi ja lupasi tehdä parhaansa kauden kaikissa jäljellä olevissa kilpailuissa, jotta kausi saisi ”täydellisen lopun” eli mies kantaisi maailmancupin johtajan keltaista liiviä myös kauden loputtua – jo neljännen kerran peräkkäin.
- En osaa ruveta varmistelemaan. Tärkeintä tietysti on, että pahimmat kilpakumppanit jäävät taakse.

Kilpailun voittajaa, Sapporon Gundersen-kilpailun hopeamitalistia Yhdysvaltain Bill Demongia Manninen ei pitänyt suurena yllätyksenä. Saksan Sebastian Haseneyn hurja hiihto oli rovaniemeläiselle yllätys, joskin se oli sitä miehelle itselleenkin. Juuri aaltolähdön edeltä sijalta 30 startannut saksalainen oli kilpailun nopein hiihtäjä.
- Ajattelin että voisin sijoittua johonkin sijalle 15, Haseney totesi hiihdon jälkeen. Täysosumahiihtoansa hän selitti hyvillä suksilla ja sillä, että Salpausselän rata sopii hyvin hänen hiihtotyylilleen.

Suomen muut edustajat joutuivat antamaan periksi mäkiosuuden jälkeisiä sijoituksiaan. Mäen jälkeen sijalla seitsemän ollut Anssi Koivuranta. Hän oli kilpailun yhdeksäs ja totesi hiihtämisen tuntuneen hyvältä: ”Missään vaiheessa ei mennyt ihan überhapoille.”  Lauantain sprinttiä Koivuranta odottaa innolla. ”Jos saisi kunnon hypyn ja hiihto tuntuisi yhtä hyvältä kuin tänään, kaikki olisi mahdollista”.

Jaakko Tallus lähti mäen jälkeen sijalta viisi ja tuli maaliin sijalla 11. Ville Kähkönen nousi mäen jälkeiseltä 33 sijaltaan 25:ksi. Janne Ryynäsen suunta oli päinvastainen. Hän oli mäessä komeasti kolmas, mutta hiihto ei sujunut samaan malliin. Tuloksena oli 31 sija.