14.2.2009← Takaisin

Matti Heikkinen 12:s Valdidentrossa

15 kilometrin perinteisen kilpailun Italian Valdidentrossa voitti Ruotsin Anders Södergren. Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena 12:s jääden ruotsalaisesta 42 sekuntia. Sami Jauhojärvi oli 20:s ja Ville Nousiainen 36:s.

Ruotsi ja Norja jylläsivät Italian Valdidentrossa miesten 15 kilometrin perinteisellä. Voiton vei Ruotsin Anders Södergren ennen Norjan Jens Arne Svartedalia. Södergrenin maamies Johan Olsson oli kolmas.

Suomalaismiehiä ei ehtinyt kymmenen parhaan joukkoon vaan Matti Heikkinen oli tasaisessa kilpailussa parhaana sinivalkoisena 12:s jääden 42 sekunnin päähän kärjestä. Sami Jauhojärvi jäi Södergrenistä 53,5 sekuntia ja keräsi hänkin maailmancupin pisteitä ollen 19:s. Ville Nousiainen oli 36:s.

”Tasapainoinen ja onnistunut kenraali. Vielä muutama päivä vietetään korkealla ja keskiviikkona Liebereciin. Tasapainoista hiihtoa lähden hakemaan. Kaikki mitä tulee, on plussaa,” kertoi Heikkinen.

Sami Jauhojärvi ei sen sijaan ollut tyytyväinen tämänpäiväiseen. Tavoitteet MM-kilpailujen päämatkalle ovat korkeammalla.

”Väkinäistä. Mies oli huono. Rentous puuttui. Kotona oli hidas keli ja täällä nopea. Lihas ei ihan pysynyt mukana. Hengitys ei kulkenut, kyllä korkeuden huomasi,” ruoti Jauhojärvi suoritustaan. ”Päämatkalla tavoite on mitali.”

Sveitsin Cologna Dario jatkaa edelleen maailmancupin kärjessä. Sami Jauhojärvi on parhaana suomalaisena kahdeksantena.