17.9.2006← Takaisin

Matti Hautamäki tuore Suomen-mestari

Puijon Hiihtoseuran Matti Hautamäki hallitsi parhaiten kotimäkensä tuulet voittaessaan mäkihypyn kesä-SM-kultaa. Seurakaveri Janne Happonen sijoittui hopealle ja Lahden Hiihtoseuran Tami Kiuru pronssille.

Matti Hautamäki oli jo ensimmäisellä hyppykierroksella ylivoimainen leiskauttamalla 122,5-metrisen Puijon HS127-mäestä ja keräämällä huippupisteet myös tyylistä. Janne Happonen tarjosi hyvän vastuksen, mutta oli lopulta Hautamäkeä 5,5 pistettä perässä. Vahvoja otteita esittänyt Tami Kiuru oli kolmas hyppääjä, joka onnistui puhkaisemaan 120 metrin rajan, mutta hän jäi voittajasta lähes 20 pistettä.
– Vähän paremmin hypyt menivät kuin tähän mennessä, Hautamäki totesi rauhallisena voittonsa jälkeen.
Hän arveli hyvän vireensä johtuneen siitä, että hän on keskittynyt viime aikoina pelkästään hyppäämiseen kilpailtuaan mm. Japanin kesä- Grand Prix’ssa.
– Jalat ovat siitä varmaan tuoreemmassa kunnossa.
Vaikka Hautamäki ei liiemmin Suomen-mestaruuttaan riekkunutkaan, oli hän silti erittäin tyytyväinen tulokseen.
– Kilpailu on aina kilpailu. Eihän tämä maailman isoin juttu ole, mutta kyllä se lämmittää, kun on SM-kisat ja niistä saa mitalin, hän hymähti.