Uutisen päiväys

12.2.2006← Takaisin

Matti Hautamäki normaalimäen hopealle – Norjalle muut mitalisijat

Suomen Matti Hautamäki otti komeasti hopeaa Pragelaton normaalimäestä. Kultaa vei Norjan Lars Bystöl ja pronssia Roar Ljökelsöy.

Pragelaton HS 106 mäen kilpailu oli tasainen ja jännittävä koitos, joka lopulta huipentui norjalaisjuhliin. Suomen Matti Hautamäki otti kisasta toisen olympiamitalinsa, kun Salt Lake Cityn suurmäen pronssi kirkastui hopeaksi ja kultakin oli vain pisteen päässä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen puijolainen oli kilpailussa jaetulla kuudennella sijalla.

Janne Ahonen oli kilpailun kuudes. Hän jäi kolmen pisteen päähän ensimmäisestä henkilökohtaisesta olympiamitalistaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Ahonen oli jaetulla toisella sijalla yhdessä Itävallan Thomas Morgensternin kanssa. Kilpailua johti Venäjän Dimitry Vassiljev. Kukaan ensimmäisen kierroksen kärkihyppääjistä ei kuitenkaan yltänyt toisellaan niin pitkään hyppyyn, että ne olisivat riittäneet asemien pitämiseen. Päävalmentaja Tommi Nikusen mukaan tuuliolosuhteet kolmen viimeisen hyppääjän kohdalla olivat selvästi muita heikommat. Morgenstern oli kilpailussa lopulta yhdeksäs ja Vassiljev kymmenes.

Suomalaisista Janne Happonen oli 28:s. Tami Kiurun kohtalona oli olla ensimmäinen toiselta kierrokselta pudonnut, 31:s.

Tulokset: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/SJ/C73C3_SJM070102.html