Uutisen päiväys

11.2.2005← Takaisin

Matti Hautamäelle helpottava voitto

Matti Hautamäki teki perjantaina komean paluun mäkihypyn maailmancupin palkintopallille. Tasaisen kymmenen joukkoon tahkoamisen jatkoksi tuli Pragelatossa ylivoimainen voitto 23,7 pisteen erolla Saksan Michael Uhrmanniin. Itävallan Thomas Morgenstern oli kolmas.

- Varmasti oli Matti helpottunut, eikä ollut ainoa. Tervanjuontiahan tämä on ollut, harjoituksissa kulkee ja kotona kulkee, mutta sitten kisoissa tapahtuu jotain. Tänään se jostain tuli, päävalmentaja Tommi Nikunen huokasi.
Hautamäki lensi vaikeaksi luonnehditussa mäessä 132,5 ja 134,5 metrin hypyt.
- Ehkä auttoi, että kun olosuhteet ovat mitä ovat (takatuuli ja vaikea mäki), ei lähtötilanne kovin kummoinen ollut, Nikunen viittasi koko hyppääjäjoukon kovin laimeisiin harjoitushyppyihin
Päävalmentaja lupasi tuoda katraansa ensi kesänä harjoittelemaan Pragelatoon, jotta olympiakisojen mäki tulisi kotoisammaksi.
Perjantaina Risto Jussilainen oli toiseksi parhaana suomalaisena 16:s. Nikusen mukaan Jussilaisen toinen hyppy (120 metriä) oli Pragelaton mäestä ensimmäinen "ristomainen". Tami Kiuru (38:s), Jussi Hautamäki (46:s), Kimmo Yliriesto (48:s) ja Janne Happonen (50:s) karsiutuivat toiselta kierrokselta.
- Eipä niissä hirveästi ole kerrottavaa, Nikunen niputti neljän suomalaisen esitykset.
Pragelatossa hypätään lauantaina joukkuekilpailu.