16.3.2006← Takaisin

Matias Strandvall cup-pisteille Changchungin sprintissä

Nuori Matias Strandvall oli 18:s ja otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet Kiinan Changchungissa järjestetyssä sprinttikisassa . Miesten kilpailun voitti Ruotsin Thobias Fredriksson. Naisten paras oli Norjan Marit Björgen.

Matias Strandvall oli vapaalla hiihtotavalla käydyn kisan karsinnassa sijalla 17 ja selvitti tiensä puolivälieriin. Ruotsin Thobias Fredrikssonin voittoon päätyneessä kisassa Strandvall oli loppujen lopuksi 18:s. Näin omalla kustannuksellaan matkassa ollut nuori mies sai uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet sopivasti syntymäpäivälahjakseen. Srandvall täytti 21 vuotta 13.3.

Fredrikssonin jälkeen toiseksi sijoittui sveitsiläinen Christoph Eigenmann. Kolmas sija meni Yhdysvaltoja edustavalle Andrew Newellille.

Kiinan sprintti oli sprinttimaailmancupin viimeinen osakilpailu. Miesten cup oli Ruotsin juhlaa. Voiton vei Changchungissa neljänneksi sijoittunut Björn Lind 586 pisteellä. Toinen oli Thobias Fredriksson 443 pistettä, kolmas Norjan Tor Arne Hetland 423 pisteellä. Ruotsin Peter Larsson oli neljäs, 358 pistettä.

Naisten sprintin voittaja oli tuttuun tapaan Norjan Marit Björgen, toinen Kanadan Beckie Scott ja kolmas Norjan Ella Gjömle. Samat naiset muodostivat myös naisten sprintticupin kärjen. Voiton vei Björgen 394 pisteellä, toinen oli Gjömle, 388 pistettä ja kolmas Scott, 376 pistettä.