28.1.2005← Takaisin

Martti Jylhälle sprintin kultaa

Martti Jylhä jatkoi vahvoja esityksiään Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla. Jylhä voitti torstaina sprintin kultaa ja Anne Kyllönen täydensi suomalaispäivää nappaamalla tyttöjen sarjassa pronssia.

Jo poikien 7,5 kilometrin matkalla kakkospallin valloittanut Martti Jylhä hallitsi sprinttiä suvereenisti. Hän oli ykkönen aika-ajoista finaalin maaliviivalle asti.
Aika-ajojen perusteella Suomen menestys olisi voinut olla poikien sarjassa vieläkin huikeampi, sillä suomalaiset miehittivät sijat 1, 2 ja 4. Myös ampumahiihtäjä Ville Simola pääsi 16 joukkoon.
Finaalissa Martti Jylhä ja Juuso Jussila oli aika-ajotulosten mukaisesti ensimmäinen ja neljäs. Kisoissa jo kultaa ja hopeaa aiemmin voittanut Lari Lehtonen kaatui puolivälierässä ja jäi viimeisten starttien ulkopuolelle. Ville Simolan loppusijoitus oli 11. ja Lari Lehtosen 13. yhteensä 58 hiihtäjän joukossa.
Tytöissä Anne Kyllönen nousi jälleen kolmannelle korokkeelle. Satu Annila kaatui välierässä jääden ulos finaalista, mutta B-finaalissa Satu sijoittui toiseksi, joten sijoitus 6.. Tiina Taskinen oli mukana puolivälierissä ja loppusijoitukseksi tuli 10. Ampumahiihtäjistä sprinttiin osallistui Sarianna Repo, joka karsiutui niukasti aika-ajojen jälkeen ollen 18. nopein. Tyttöjen sprinttiin osallistui 47 hiihtäjää.