Uutisen päiväys

18.12.2006← Takaisin

Markus Larsson voitti, Palander viides

Ruotsin Markus Larsson nousi ensimmäisen kierroksen seitsemänneltä sijalta Alta Badian pujottelun voittoon. Ted Ligety USA oli toinen ja Kroatian Ivica Kostelic kolmas. Palander oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena, mutta virhe toisen kierroksen laskussa tiputti sijoituksen viidenneksi.

Palanderin toinen lasku lähti hyvin liikkeelle. Palander oli ensimmäisessä väliajassa vielä kärjessä, mutta horjahtaminen radan keskiosassa pilasi hyvin alkaneen toisen laskun.
- Hirvittävä virhe. Paino jäi taakse tasaiselle tultaessa ja pari käännöstä oli taistelua. Pitää olla tyytyväinen, että yleensä pääsin maaliin ja sain pisteitä, kommentoi Palander.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua johti Ranskan Stephane Tissot. Ranskalainen kuitenkin kaatui toisen kierroksen laskussaan ja myös Tissot lisättiin keskeyttäneiden pitkään listaan. Palander sai avauslaskussa kepistä kasvoihin, mutta muuten ensimmäinen lasku sujui ongelmitta.
- Tuli vähän sählättyä, enkä ehtinyt laittaa kättä eteen, sanoi Palander huuli turvoksissa.

Rata kului kilpailun edetessä ja keskeytyksiä tuli paljon mm. Jukka Leino ja Marcus Sandell kärsivät kuluneesta radasta. Heidän kohtalokseen tuli karsiutua toiselta kierrokselta.

tulokset: http://www.fis-ski.com/